Geef een portie vis

Deze zeehonden worden op dit moment opgevangen in het Zeehondencentrum. Je kunt ze steunen door een portie vis te doneren. Wist je dat een zeehond gemiddeld 5 kilo vis per dag eet? Met jouw donatie kunnen de zeehonden weer aansterken om terug te keren naar de Waddenzee.

grijze zeehond

Phocoena

Datum opvang: 14-01-2023
Vindplaats: Vlieland
Reden: Verzwakt
Phocoena is op 14 januari gevonden op het strand van Vlieland. Hij was erg vermagerd en er leek iets aan de hand met zijn oog. Hier in het Zeehondencentrum is het oog operatief verwijderd. Nu wordt hij verzorgd door ons professionele team. Help jij Phocoena aansterken?
gewone zeehond

Ronnie

Datum opvang: 01-02-2023
Vindplaats: Noord-Holland
Reden: Longwormen
Zeehond Ronnie is op 1 februari gevonden langs het strand van Noord-Holland. Hij heeft last van longwormen en is in het Zeehondencentrum aan het aansterken. Ronnie is vernoemd naar een van onze nieuwe collega’s van de technische dienst. Help jij zeehond Ronnie herstellen?
grijze zeehond

Musti

Datum opvang: 30-12-2022
Vindplaats: Terschelling
Reden: Verweesd
Musti is op 30 december bij ons opgevangen. Hij was toen erg vermagerd en door zijn nog witte vacht heen waren verschillende wonden te zien. Het gaat nu al een stuk beter met Musti, maar hij moet nog flink aansterken. Help jij Musti herstellen?
grijze zeehond

Raja

Datum opvang: 28-12-2022
Vindplaats: Terschelling
Reden: Verweesd
Raja is op 28 december opgevangen nadat ze een dag is geobserveerd door een zeehondenwachter. Ze was gewicht verloren wat betekent dat ze geen eten heeft gehad. In de opvang kan ze nu rusten en krijgt ze goed te eten. Steun jij Raja?
grijze zeehond

Phoca

Datum opvang: 20-12-2022
Vindplaats: Terschelling
Reden: Verweesd
Zeehondenpup Phoca is gevonden op Terschelling en lag op een erg vervelende plek. Ook heeft hij last van een hoornvlieszweer. Phoca was erg vermoeid en viel na zijn intake vrijwel direct in slaap. Gelukkig kan hij hier veel rusten. Wil je Phoca helpen in zijn herstel?

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.