Geef een portie vis

Deze zeehonden worden op dit moment opgevangen in het Zeehondencentrum. Je kunt ze steunen door een portie vis te doneren. Wist je dat een zeehond gemiddeld 5 kilo vis per dag eet? Met jouw donatie kunnen de zeehonden weer aansterken om terug te keren naar de Waddenzee.

gewone zeehond

Goliath

Datum opvang: 22-05-2023
Vindplaats: Dollard
Reden: Verweesd
Ontmoet Goliath, vernoemd naar de poldermolen die in de Eemshaven staat. Goliath is gevonden in de Dollard. Na observatie door een zeehondenwachter werd duidelijk dat zijn moeder niet terug zou komen. Hij kan nog niet voor zichzelf zorgen, daarom is hij naar Pieterburen gebracht. Help jij Goliath herstellen?
gewone zeehond

Wain

Datum opvang: 21-05-2023
Vindplaats: Schiermonnikoog
Reden: Verweesd
Zeehond Wain is op Schiermonnikoog gevonden. Een zeehondenwachter is langs geweest en heeft de zeehond in observatie genomen. Na 24 uur lang het dier nog op dezelfde plek en ook was hij afgevallen. Omdat hij met een paar dagen oud te jong was om het alleen te redden, is hij naar het Zeehondencentrum gekomen. Help jij zeehond Wain aansterken?
gewone zeehond

Crista

Datum opvang: 19-05-2023
Vindplaats: Friesland
Reden: Verstoring
Ontmoet Crista, de eerste pup van de gewone zeehond die dit jaar is opgevangen. Crista werd door omstanders gevonden in het slik, zonder dat er een volwassen dier in de buurt was. De pup leek te jong om voor zichzelf te zorgen en dus namen ze haar mee. Hierdoor was ze zo erg verstoord dat ze moest worden opgevangen. Ze heeft haar naam te danken aan de klapmuts die eerder dit jaar op vlieland was. Crista is namelijk afgeleid van de wetenschappelijke naam van de klapmuts: Cystophora cristata. Steun jij zeehond Crista?

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.