Geef een portie vis

Deze zeehonden worden op dit moment opgevangen in het Zeehondencentrum. Je kunt ze steunen door een portie vis te doneren. Wist je dat een zeehond gemiddeld 5 kilo vis per dag eet? Met jouw donatie kunnen de zeehonden weer aansterken om terug te keren naar de Waddenzee.

grijze zeehond

Musti

Datum opvang: 30-12-2022
Vindplaats: Terschelling
Reden: Verweesd
Musti is op 30 december bij ons opgevangen. Hij was toen erg vermagerd en door zijn nog witte vacht heen waren verschillende wonden te zien. Het gaat nu al een stuk beter met Musti, maar hij moet nog flink aansterken. Help jij Musti herstellen?
grijze zeehond

Raja

Datum opvang: 28-12-2022
Vindplaats: Terschelling
Reden: Verweesd
Raja is op 28 december opgevangen nadat ze een dag is geobserveerd door een zeehondenwachter. Ze was gewicht verloren wat betekent dat ze geen eten heeft gehad. In de opvang kan ze nu rusten en krijgt ze goed te eten. Steun jij Raja?
grijze zeehond

Phoca

Datum opvang: 20-12-2022
Vindplaats: Terschelling
Reden: Verweesd
Zeehondenpup Phoca is gevonden op Terschelling en lag op een erg vervelende plek. Ook heeft hij last van een hoornvlieszweer. Phoca was erg vermoeid en viel na zijn intake vrijwel direct in slaap. Gelukkig kan hij hier veel rusten. Wil je Phoca helpen in zijn herstel?
grijze zeehond

Hali

Datum opvang: 15-12-2022
Vindplaats: Den Helder
Reden: Verweesd
Zeehondenpup Hali is de eerste grijze pup van dit winterseizoen. Ze werd gevonden op een weg bij Den Helder. Een ijverige zeehond, want in de dagen daarvoor was ze gemarkeerd op Texel. Hali was te licht voor haar leeftijd en lag op een lastige plek. Help jij haar?
gewone zeehond

Judith

Datum opvang: 15-11-2022
Vindplaats: Ameland
Reden: Longwormen
Dit is zeehond Judith! Deze zeehond is gevonden op Ameland en op 15 november opgevangen in Pieterburen. Judith heeft last van longwormen en is daardoor erg verzwakt. Hij is vernoemd naar onze vormgever Judith! Draag jij bij aan het herstel van Judith?
gewone zeehond

Annika

Datum opvang: 27-10-2022
Vindplaats: Ameland
Reden: Longwormen
Annika werd op 27 oktober opgenomen. Hij heeft last van longwormen en was daardoor erg verzwakt. Hij zou het alleen niet gered hebben, daarom verzorgen wij deze zeehond nu in ons professionele ziekenhuis. Wil jij bijdragen aan Annika zijn herstel?
gewone zeehond

Claudia

Datum opvang: 26-10-2022
Vindplaats: Vlieland
Reden: Longwormen
Claudia heeft last van longwormen en was daardoor erg verzwakt. Ook heeft hij wondjes op zijn flippers en neus. In ons professionele ziekenhuis kunnen we de zeehonden de zorg bieden die hij nodig heeft. Draag jij bij aan het herstel van Claudia?

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.