Skip to main content

Geef een portie vis

Deze zeehonden worden op dit moment opgevangen in het Zeehondencentrum. Je kunt ze steunen door een portie vis te doneren. Wist je dat een zeehond gemiddeld 5 kilo vis per dag eet? Met jouw donatie kunnen de zeehonden weer aansterken om terug te keren naar de Waddenzee.

gewone zeehond

Robusta

Datum opvang: 30-06-2023
Vindplaats: Vlieland
Reden: Verzwakt
Ontmoet Robusta! Deze pup van de gewone zeehond is op 30 juni bij ons opgevangen. Robusta is gevonden op Vlieland. Omdat ze niet actief was en er niet goed uitzag, is ze opgevangen in Pieterburen. Haar naam heeft Robusta te danken aan collega Luuk: “Robusta is een koffieboon soort en staat voor kracht. Een robustaboon is pittig en heeft een stevige weerstand, waardoor hij beter kan groeien op meerdere plekken ter wereld.”
gewone zeehond

Slaatje

Datum opvang: 23-06-2023
Vindplaats: Dollard
Reden: Verweesd
Hallo Slaatje! Deze pup is 23 juni opgevangen in Pieterburen. Slaatje is gevonden in de Dollard. Slaatje is een dag in observatie geweest bij een zeehondenwachter. Het dier was na een dag afgevallen, wat betekent dat zijn moeder niet is langs geweest om te zogen. In zijn eentje zou Slaatje het niet redden en daarom is hij naar Pieterburen gebracht. Zijn naam heeft Slaatje te danken aan collega Carla! De pony van collega Emmy heet √Āradis fra SolargrieSLA en Slaatje vond Carla een hele mooie afkorting. De pony heeft een andere afkorting gekregen, daarom heeft Carla een zeehond Slaatje genoemd. Steun jij Slaatje met zijn herstel?