Skip to main content

Give a portion of fish

These seals are currently being cared for at the Sealcentre. You can support them by donating a portion of fish. Did you know that a seal eats an average of 5 kilos of fish a day? With your donation, the seals can regain strength to return to the Wadden Sea.

common seal

Robusta

Date found: 30-06-2023
Location: Vlieland
Rehabilitated because: Weakened
Ontmoet Robusta! Deze pup van de gewone zeehond is op 30 juni bij ons opgevangen. Robusta is gevonden op Vlieland. Omdat ze niet actief was en er niet goed uitzag, is ze opgevangen in Pieterburen. Haar naam heeft Robusta te danken aan collega Luuk: “Robusta is een koffieboon soort en staat voor kracht. Een robustaboon is pittig en heeft een stevige weerstand, waardoor hij beter kan groeien op meerdere plekken ter wereld.”
common seal

Slaatje

Date found: 23-06-2023
Location: Dollard
Rehabilitated because: Orphaned
Hallo Slaatje! Deze pup is 23 juni opgevangen in Pieterburen. Slaatje is gevonden in de Dollard. Slaatje is een dag in observatie geweest bij een zeehondenwachter. Het dier was na een dag afgevallen, wat betekent dat zijn moeder niet is langs geweest om te zogen. In zijn eentje zou Slaatje het niet redden en daarom is hij naar Pieterburen gebracht. Zijn naam heeft Slaatje te danken aan collega Carla! De pony van collega Emmy heet √Āradis fra SolargrieSLA en Slaatje vond Carla een hele mooie afkorting. De pony heeft een andere afkorting gekregen, daarom heeft Carla een zeehond Slaatje genoemd. Steun jij Slaatje met zijn herstel?