Waddenspeelplaats

Achter bij ons op het terrein zit de Waddenspeelplaats. Dit is een speeltuin waar je met touwen van eiland naar eiland kan klimmen. Niet vergeten je schoenen uit te trekken, want die kunnen wel eens vies worden! Speel in het water of haal er een netje doorheen om te zien wat er eigenlijk in leeft. Ben je klaar met ravotten? Dan is er ook een plekje om jezelf weer af te spoelen.

Waddenspeelplaats en Waddentuin

Regels Waddenspeelplaats

  • Kinderen jonger dan 13 jaar mogen alleen onder begeleiding spelen op onze Waddenspeelplaats
  • Al het speelmateriaal wat bij de Waddenspeelplaats ligt, is van het Zeehondencentrum. Na gebruik lever je dit weer in bij het Zomerpaviljoen.
  • Ook de Waddenspeelplaats is een rookvrije zone, net als de rest van het terrein van Zeehondencentrum Pieterburen
  • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.
  • Onze medewerkers mogen je de toegang ontzeggen, wanneer je je niet aan onze regels houdt. Daarbij heeft de bezoeker geen recht op vergoeding.

Ontstaan van de Waddenspeelplaats

Het idee voor de Waddenspeelplaats ontstond toen op ons terrein tekenen van een oude priel (een beekje) werden gevonden. Het herstellen van de priel werd de basis voor de tuin. Ook werd er door Waterschap Noorderzijlvest een natuurlijke oever aangelegd. Deze heeft de oorspronkelijke beplanting van het Groninger land gekregen met rietkragen, een kleine speltakker en een grote variatie aan bloemen en planten.

Realisatie Waddenspeelplaats

De Waddenspeelplaats is ontwikkeld als onderdeel van het project “Natuurlijk Pieterburen”. Het project is mogelijk gemaakt door subsidie van Kansrijk Groningen, met ondersteuning van Landschapsbeheer Groningen, Provincie Groningen en de voormalige gemeente De Marne. Wij zijn daarnaast ook erg dankbaar voor alle hulp en ondersteuning die we uit de buurt en alle betrokken partijen ontvingen. Bijvoorbeeld van basisschool “De Getijden” hier in Pieterburen. De scholieren mochten de speelplaats in 2017 openen. Het resultaat is geweldig!

 Heb je verdere vragen? Misschien beantwoorden we hem wel op onze pagina voor veel gestelde vragen. Of neem contact met ons op.

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.