In de kerstvakantie van 22 december 2018 tot en met 6 januari 2019 organiseert Zeehondencentrum Pieterburen dagelijks allerlei leuke en leerzame activiteiten! Er zijn rondleidingen achter de schermen en boeiende presentaties bij de zeehonden. Natuurlijk zijn er in deze tijd van het jaar ook de pups van de Grijze zeehond in opvang.  Dat betekent ook vaak drukke dagen in het Zeehondencentrum, want daar staat dag en nacht een team klaar om pups in nood te helpen. En de bezoekers, die kunnen dat natuurlijk allemaal van dichtbij zien!

 

Openingstijden kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is het Zeehondencentrum elke dag geopend tussen 10:00-17:00 uur m.u.v. nieuwjaarsdag. Op 1 januari is het centrum geopend tussen 12:00-17:00 uur. Dus ook op eerste en tweede kerstdag kun je de zeehonden bezoeken!

 

Activiteiten kerstvakantie

Rondleiding met gids
Met een gids maak je een rondgang achter de schermen van het Zeehondencentrum en leer je alles over zeehonden en dit speciale ziekenhuis. Je kunt tijdens de rondleiding eventjes achter de deuren kijken die anders voor publiek gesloten blijven. 

Presentatie bij de zeehonden
Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.

 

Kerstvakantie dagprogramma

10.30 uur: Rondleiding met gids*
11.00 uur:
Presentatie bij de zeehonden
11.30 uur:
Rondleiding met gids*
14.00 uur:
Rondleiding met gids*
15:00 uur:
Presentatie bij de zeehonden
* € 3,50 p.p. reserveer hier een rondleiding met gids

 

Extra activiteiten

Waddenexcursies, expedities en zeehonden vrijlaten
In de kerfstvakantie vaart de Happy Seal regelmatig uit om zeehonden in hun eigen leefomgeving te spotten of om herstelde dieren uit de opvang weer vrij te laten. Alle afvaarten vind je in het overzicht met Waddentochten en daar kun je direct een plaatsje aan boord reserveren.

Pasteltekenen
Kijk je graag naar zeehonden en ben je creatief? Dan is dit iets leuks om te doen tijdens je bezoek aan het Zeehondencentrum! Met soft pastel maak je onder de deskundige begeleiding van een echte kunstenares een mooi schilderij van een zeehond. Voor alle leeftijden, 5 euro per persoon.

Zee, schepen, touw en knopen
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Maken alleen mensen knopen of ook dieren? Waarvoor dienen al die knopen? Wie maakt knopen en met welk doel? Kom naar de knoopworkshop en je krijgt het antwoord op al deze vragen. Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen sailors whisk (handveger), armband of allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

Kom en ontdek het zelf in de kerstvakantie! Koop nu hier online je tickets.