Wanneer je de baden van de zeehonden voorbij bent, sta je ineens midden in de Waddentuin. Een wilde en kleurige akker vol met planten en bloemen uit de regio die is aangelegd op wat vroeger ooit een stukje kwelder was. Compleet met een in ere herstelde priel (beekje). Een korte wandeling neemt je mee langs verschillende planten zoals de Margriet, verschillende klaversoorten, Donzige Klit of de Kleine Ratelaar. En misschien ontdek je ook wel de Cichorei, waar vroeger surrogaat koffie van werd gemaakt, de Paarse morgenster, het Harig wilgenroosje of de Bevernel! Door het jaar verandert de ‘Waddentuin’ waarbij er in het voorjaar en de zomer de meeste bloemen in bloei staan. Daarnaast zie je op verschillende plekken riet en andere wilde planten groeien, vaak bij de plas dras delen. Ook de bolakker, die ingezaaid is met Spelt, Korenbloem en Papaver, is niet te missen in deze authentieke tuin.

De ‘Waddentuin’ is sinds 2017 een onderdeel van het Zeehondencentrum. Hiermee wil het centrum een connectie leggen tussen de zeehond en zijn natuurlijk leefgebied, de Waddenzee.

Waddenspeelplaats

Vanuit de tuin wandel je zo de Waddenspeelplaats op, dit is een speeltuin met prielen en eilanden waar eb en vloed wordt nagebootst. Trek je schoenen maar uit, want het avontuur kan beginnen! Klim met de touwen naar de overkant en vang met een visnetje kleine diertjes in het water. Er is een plekje om jezelf weer af te spoelen. Ouders kunnen ondertussen een plekje nemen op het terras bij het Zonerpaviljoen met uitkijk op de Waddenspeelplaats en Waddentuin of natuurlijk lekker mee spelen

 

spelen
tussen
eb en
vloed