Werelderfgoedcentrum Waddenzee

We hebben feestelijk nieuws! In 2023 start de bouw van Werelderfgoedcentrum Waddenzee. In 2025 verhuizen we naar Lauwersoog om te werken aan een bredere missie.

Laatst geupdate op 28-03-2023
  • Werelderfgoedcentrum Waddenzee
  • Werelderfgoedcentrum in haven Lauwersoog
  • Dak Werelderfgoedcentrum Waddenzee

In 2023 begint de bouw van het nieuwe Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog, dat we in 2025 feestelijk zullen openen. Een spiksplinternieuw gebouw, waar wij niet alleen ons werk mogen voortzetten, maar ook mogen uitbreiden. In 50 jaar hebben we veel bereikt voor de zeehond. Maar we weten ook zoveel meer over haar leefomgeving, het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. De Waddenzee zien we als graadmeter voor het totale ecosysteem, waar ook wij als mens deel van uit maken. 

Een inkijkje in Werelderfgoedcentrum Waddenzee

UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee

Het Werelderfgoed Waddenzee is het grootste aaneengesloten getijdengebied van de wereld. Een uniek gebied dat als enige van ons land de status van UNESCO Natuurlijk Werelderfgoed heeft. In het Waddengebied kun je bij uitstek ervaren hoe waardevol, complex en uitdagend de relatie van de mens met de natuur is. Onze unieke werkwijze, kennis en 50 jaar aan ervaring in de zeehondenopvang en -zorg nemen we mee naar Lauwersoog. Daarmee gaan we bouwen aan een nieuwe en betere bewustwording van de relatie tussen mens en natuur. En we nodigen je uit om samen met ons aan deze relatie te werken. Nieuwsgierig? Op de projectwebsite van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee leer je meer over het nieuwe centrum en kun je alvast een beetje van de sfeer proeven.


Op deze pagina

  • UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee

Meld een zeehond. Een zeehond in nood gezien? Bel 0595 526 526 (24 uur per dag bereikbaar). Lees meer.