Stel je voor, de wind in je haren en de zon op je gezicht. Zeehonden liggen verderop te rusten of komen even nieuwsgierig een kijkje nemen bij boot waar jij op zit. Kom aan boord en ga met ons mee de Waddenzee verkennen. Onderweg krijg je uitleg over dit bijzondere natuurgebied dat niet voor niet de Werelderfgoed status heeft. Wist je dat onze Waddenzee het grootste getijden gebied ter wereld is en dat vanuit de hele wereld hier dieren komen broeden, foerageren en uitrusten? Onder begeleiding van een gids ervaar je dit gebied op haar mooist. Er zijn verschillende soorten vaartochten. Kies een datum om te zien wat er op die dag mogelijk is en reserveer direct online. Is een datum niet aanklikbaar? Dan is er die dag geen vaartocht of alle plaatsjes aan boord zijn al gereserveerd.

 

ONTDEKKINGSTOCHT OP HET WAD 

Vertrek vanuit: Lauwersoog haven
Duur tocht: ca. 3 uur
Prijs per persoon: € 35,-

Deze ontdekkingstocht per boot neemt je mee langs zandplaten met zeehonden en de schipper vertelt je alles over eb, vloed, de zeehonden en bruinvissen. Dan gaat het anker uit en ga je van boord. Afhankelijk van de omstandigheden op het water is dit Engelsmanplaat, het Rif of de westpunt van Schiermonnikoog. Hier maak je een prachtige wandeling. Soms kom je langs mosselbanken en op andere momenten langs slikvelden of mooie uitgesleten geulen. Maar misschien neem je liever een duik in zee? Of wil je op zoek naar krabbetjes, schelpen en oesters? Het kan allemaal!   

Let op: tijdens deze vaartocht worden er geen zeehonden vrijgelaten. Wil jij mee met een vrijlating? Kijk dan hier voor meer informatie over zeehonden vrijlaten. 

WADDENSAFARI 

Vertrek vanuit: Lauwersoog haven
Duur tocht: ca. 2 uur
Prijs per persoon: € 19,-

Met een kleine groep mensen varen we de Waddenzee op en leggen de boot voor anker in een gebied waar veel zeehonden voorkomen. We kunnen dan de zeehonden spotten in hun eigen leefgebied zonder ze te verstoren. Ook voor de natuurliefhebber gaan we proberen een beeld te krijgen van de vogels die op dat moment in de Waddenzee verblijven. Bij deze tocht houd je droge voeten, we gaan niet van boord. Neem wel een verrekijker en/of camera mee.

Let op: tijdens deze vaartocht worden er geen zeehonden vrijgelaten. Wil jij mee met een vrijlating? Kijk dan hier voor meer informatie over zeehonden vrijlaten. 

Reserveren?

Om een vaartocht te reserveren, volg deze stappen:

  1. Kies de datum waarop je mee wilt gaan (je herkent deze aan het blauwe vierkantje).
  2. Klik op "Waddentochten", (klik niet op 'toegangstickets', dat zijn tickets voor een bezoek aan het Zeehondencentrum).
  3. Kies Ontdekkingstocht op het Wad of Waddensafari en voeg ze toe aan je winkelmandje (wanneer het niet mogelijk is tickets te selecteren, is de tocht helaas uitverkocht).
  4. Klik op "bestelling afronden".
  5. Je ontvangt na betaling je tickets per email.

 

RESERVEREN

 waddentocht sfeerbeeld 1