Helaas worden er momenteel – tot nader order – geen vaartochten en/of vrijlatingen met publiek georganiseerd. Het is daarom nu niet mogelijk om boottickets te boeken.

Stel je voor… de wind in je haren, de zon op je gezicht. Zeehonden liggen verderop te rusten of komen even nieuwsgierig een kijkje nemen bij boot waar jij op zit... Kom aan boord en ga met ons mee de Waddenzee verkennen. Er zijn verschillende soorten vaartochten. Kies een datum om te zien wat er op die dag mogelijk is en reserveer direct online. Is een datum niet aanklikbaar? Dan is er die dag geen vaartocht of alle plaatsjes aan boord zijn al gereserveerd.

 

ONTDEKKINGSTOCHT OP HET WAD

Deze ontdekkingstocht per boot neemt je mee langs zandplaten met zeehonden en de schipper vertelt je alles over eb, vloed, de zeehonden en bruinvissen. Dan gaat het anker uit en ga je van boord. Afhankelijk van de omstandigheden op het water is dit Engelsmanplaat, het Rif of de westpunt van Schiermonnikoog. Hier maak je een prachtige wandeling. Soms kom je langs mosselbanken en op andere momenten langs slikvelden of mooie uitgesleten geulen. Maar misschien neem je liever een duik in zee? Of wil je op zoek naar krabbetjes, schelpen en oesters? Het kan allemaal!  Onderweg krijg je uitleg over dit bijzondere natuurgebied dat niet voor niet de Werelderfgoed status heeft. Wist je dat onze Waddenzee het grootste getijden gebied ter wereld is en dat vanuit de hele wereld hier dieren komen broeden, foerageren en uitrusten? Onder begeleiding van een gids ervaar je dit gebied op haar mooist. Tickets verkrijgbaar voor 35 euro per persoon. 

 

RESERVEREN*

 

*Let op: tijdens een ontdekkingstocht op het wad worden er geen zeehonden vrijgelaten. Wil jij mee met een vrijlating? Kijk dan hier voor meer informatie over zeehonden vrijlaten.

waddentocht sfeerbeeld 1