Stel je voor… de wind in je haren, de zon op je gezicht. Zeehonden liggen verderop te rusten of komen even nieuwsgierig een kijkje nemen bij boot waar jij op zit... Kom aan boord en ga met ons mee de Waddenzee verkennen. Er zijn verschillende soorten vaartochten. Kies een datum om te zien wat er op die dag mogelijk is en reserveer direct online. Is een datum niet aanklikbaar? Dan is er die dag geen vaartocht of alle plaatsjes aan boord zijn al gereserveerd.

ONTDEKKINGSTOCHT OP HET WAD

Deze ontdekkingstocht per boot neemt je mee langs zandplaten met zeehonden en de schipper vertelt je alles over eb, vloed, de zeehonden en bruinvissen. Dan gaat het anker uit en ga je van boord. Afhankelijk van de omstandigheden op het water is dit Engelsmanplaat, het Rif of de westpunt van Schiermonnikoog. Hier maak je een prachtige wandeling. Soms kom je langs mosselbanken en op andere momenten langs slikvelden of mooie uitgesleten geulen. Maar misschien neem je liever een duik in zee? Of wil je op zoek naar krabbetjes, schelpen en oesters? Het kan allemaal!  Onderweg krijg je uitleg over dit bijzondere natuurgebied dat niet voor niet de Werelderfgoed status heeft. Wist je dat onze Waddenzee het grootste getijden gebied ter wereld is en dat vanuit de hele wereld hier dieren komen broeden, foerageren en uitrusten? Onder begeleiding van een gids ervaar je dit gebied op haar mooist. Tickets verkrijgbaar voor 35 euro per persoon.

Er zijn alleen voor 14 augustus nog enkele tickets beschikbaar. Ook al is het Zeehondencentrum tijdelijk gesloten, de Ontdekkingstochten op het Wad gaan gewoon door. 

ZEEHONDEN VRIJLATEN

Elke week worden de zeehonden gewogen en dagelijks worden de medische dossiers bijgehouden om de gezondheid van de zeehonden te monitoren. Wanneer de zeehonden voldoende zijn aangesterkt of hersteld, bepalen de dierenartsen wanneer ze weer vrijgelaten kunnen worden. Voor alle medewerkers van het Zeehondencentrum is dit toch echt het mooiste aan hun werk en dat kun jij ook van dichtbij meemaken! Met de boot vertrek je vanuit de haven van Lauwersoog naar een zandbank in de Waddenzee. Aan boord kunnen slechts een klein aantal mensen mee, de vrijlatingen zijn daarom heel intiem en klein. In alle rust kun je genieten van dat hele speciale moment dat de zeehonden weer terug naar zee gebracht worden. Tickets verkrijgbaar voor 65 euro per persoon, 55 euro voor kinderen van 0-12 jaar.

Er zijn momenteel geen vrijlatingen gepland

 

DATA & RESERVEREN

 

waddentocht sfeerbeeld 1