Wanneer de zeehonden voldoende zijn aangesterkt of hersteld, bepalen de dierenartsen wanneer ze weer vrijgelaten kunnen worden. Voor alle medewerkers van het Zeehondencentrum is dit toch echt het mooiste aan hun werk. Dat kun jij ook van dichtbij meemaken! Met de boot vertrek je vanuit de haven van Lauwersoog naar een zandbank in de Waddenzee waar de zeehonden worden uitgezet. Aan boord kunnen slechts een klein aantal mensen mee, de vrijlatingen zijn daarom heel intiem. In alle rust kun je genieten van dat hele speciale moment dat de zeehonden weer terug naar zee gebracht worden. 

Wil jij graag zonder vrijlating de Waddenzee verkennen? We organiseren ook Waddentochten zonder het uitzetten van zeehonden. Kijk hier voor onze andere Waddentochten.

Ticketprijzen zeehonden uitzetten

Volwassenen: €75

Kind 0-12 jaar: €65

Eerstvolgende data

Om te kunnen reserveren, volg deze stappen:

  1. Kies de datum waarop je mee wilt gaan (je herkent deze aan het blauwe vierkantje).
  2. Klik op "Zeehonden vrijlaten", (klik niet op 'toegangstickets', dat zijn tickets voor een bezoek aan het Zeehondencentrum).
  3. Kies Vaartocht met Zeehonden Vrijlaten en voeg ze toe aan je winkelmandje (wanneer het niet mogelijk is tickets te selecteren, is de tocht helaas uitverkocht).
  4. Klik op "bestelling afronden".
  5. Je ontvangt na betaling je tickets per email.

NU RESERVEREN

Een andere keer meevaren?

Zijn er even geen vrijlatingen gepland of zijn ze volgeboekt en wil je graag een keer mee? Meld je dan aan voor de mailinglijst en je ontvangt als eerste bericht zodra we weer uitvaren.

Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input
 

Zelf een zeehond vrijlaten?

Per vrijlating gaan er gemiddeld 2-4 zeehonden mee, afhankelijk van het aantal dieren dat er klaar voor is om terug naar zee te gaan. De kist openmaken is voorbehouden aan de gasten aan boord die een dier exclusief of volledig geadopteerd hebben. Hier kun je er meer over lezen >>