Elke week worden de zeehonden gewogen en dagelijks worden de medische dossiers bijgehouden om de gezondheid van de zeehonden te monitoren. Wanneer de zeehonden voldoende zijn aangesterkt of hersteld, bepalen de dierenartsen wanneer ze weer vrijgelaten kunnen worden. Voor alle medewerkers van het Zeehondencentrum is dit toch echt het mooiste aan hun werk en dat kun jij ook van dichtbij meemaken! Met de boot vertrek je vanuit de haven van Lauwersoog naar een zandbank in de Waddenzee. Aan boord kunnen slechts een klein aantal mensen mee, de vrijlatingen zijn daarom heel intiem en klein. In alle rust kun je genieten van dat hele speciale moment dat de zeehonden weer terug naar zee gebracht worden. 

Reserveren?

Om te kunnen reserveren, volg deze stappen:

  1. Kies de datum waarop je mee wilt gaan (je herkent deze aan het blauwe vierkantje)
  2. klik op "vaartochten", (klik niet op 'toegangstickets', dat zijn tickets voor een bezoek aan het Zeehondencentrum)
  3. Kies je tickets en voeg ze toe aan je winkelmandje (wanneer het niet mogelijk is tickets te selecteren, is de tocht helaas uitverkocht.)
  4. Klik op "bestelling afronden"
  5. Je ontvangt na betaling je tickets per email

Nu reserveren

Reserveer als eerste!

Zijn er even geen vrijlatingen gepland maar wil je graag een keer mee? Meld je dan aan voor de mailinglijst en je ontvangt als eerste bericht zodra we weer uitvaren.

* verplichte velden
 
Welke nieuwsbrieven wil je ontvangen?
 
 
 
 

Toestemming verwerken persoonsgegevens

Zeehondencentrum Pieterburen gebruikt je emailadres om je informatie toe te sturen zoals je op dit formulier hebt aangegeven. Jouw gegevens worden goed beschermd en niet verstrekt aan derden. Met je inschrijving geef ik toestemming aan Zeehondencentrum Pieterburen om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven staat in de privacy verklaring op de website.

Wij versturen onze nieuwsbrieven met behulp van Mailchimp, met hen hebben wij een dataverwerkersovereenkomst die garandeert dat jouw gegevens veilig zijn. Lees meer over Mailchimp's privacy policies.

 

Zelf een zeehond vrijlaten?

Per vrijlating gaan er gemiddeld 2-4 zeehonden mee, afhankelijk van het aantal dieren dat er klaar voor is om terug naar zee te gaan. De kist openmaken is voorbehouden aan de gasten aan boord die een dier exclusief of volledig geadopteerd hebben. Hier kun je er meer over lezen >>