Helaas zijn alle vrijlatingen op dit moment volgeboekt

Elke week worden de zeehonden gewogen en dagelijks worden de medische dossiers bijgehouden om de gezondheid van de zeehonden te monitoren. Wanneer de zeehonden voldoende zijn aangesterkt of hersteld, bepalen de dierenartsen wanneer ze weer vrijgelaten kunnen worden. Voor alle medewerkers van het Zeehondencentrum is dit toch echt het mooiste aan hun werk en dat kun jij ook van dichtbij meemaken!

Met de boot vertrek je vanuit de haven van Lauwersoog naar een zandbank in de Waddenzee. Aan boord kunnen slechts een klein aantal mensen mee, de vrijlatingen zijn daarom heel intiem en klein. In alle rust kun je genieten van dat hele speciale moment dat de zeehonden weer terug naar zee gebracht worden. 

 

Goed om te weten

De datum en het tijdstip van de vrijlatingen worden bepaald door de dierenartsen in overleg met de schipper vanwege het getij. Vrijlatingen vinden altijd plaats bij laag water zodat de zandplaat bereikbaar is. Is een datum niet zichtbaar op de kalender? Dan is de betreffende vaartocht volgeboekt.  Kaartjes zijn alleen online te reserveren en kosten € 65,- per volwassene en € 55,- voor kinderen 0-12 jaar. Wij adviseren voor deze vaartochten om geen kinderen onder 4 jaar mee te nemen.

 

Meld je aan voor de mailinglijst list

Zijn er tijdelijk geen vrijlatingen gepland of kun je nu even niet mee? Meld je dan hieronder aan voor de mailinglijst zodat jij als eerste bericht krijgt als er nieuwe data bekend zijn!

* verplichte velden

Nieuwsbrieven

Zeehondencentrum Pieterburen gebruikt je emailadres om je informatie toe te sturen zoals je op dit formulier hebt aangegeven. Jouw gegevens worden goed beschermd en niet verstrekt aan derden.

Met je inschrijving geef ik toestemming aan Zeehondencentrum Pieterburen om mijn gegevens te verwerken zoals beschreven staat in de privacy verklaring op de website.