Elk jaar vervuilen duizenden tonnen afval onze Waddenzee. De impact van plastic soep op het zeeleven zoals vissen, zeehonden, vogels en alle andere levende wezens is enorm.

De meest voorkomende soorten afval zijn plastic tasjes, sigarettenpeuken, flessen en blikjes, rietjes, metalen en rubber, ballonnen, diverse soorten plastic en micro plastics. Ook verloren vistuig wordt helaas veelvuldig aangetroffen in onze Waddenzee. Vooral zwerfnetten ‘vangen’ op die manier nog steeds duizenden dieren per dag.

Elke maand organiseert Nils Greskewitz van het Zeehondencentrum een clean up in de havenmond en de visserijhaven van Lauwersoog. De eerstvolgende datum kun je onderaan deze pagina terugvinden en wordt ook op de Facebook pagina van het Zeehondencentrum aangekondigd.

bcu 1

bcu 1

bcu 1

 

Samen tegen zinloos plastic geweld

tegenzinloosplasticgeweld03

 

Laat zien dat jij ook tegen zinloos plastic geweld bent en dat je het werk van Nils ondersteunt. Met de aankoop van dit t-shirt maak jij je statement en wordt je supporter van een schone zee! De opbrengst van deze t-shirts komt ten goede aan onze missie: a happy seal in a healthy sea!

 

Bestel nu

Dit is Nils!

nils ggNaam: Nils Greskewitz
Functie: Zeehondenverzorger en inspirator/organisator Beach Cleanups
Bij het Zeehondencentrum sinds: 2017
Studierichting: Dierverzorging
Motivatie: Ik heb altijd al van de zee en haar bewoners gehouden, het is mijn grootste motivatie om iets terug te geven en dieren in nood te helpen.
Fun Fact: Ik ben weg van de film Frozen en heb een Olaf tattoo.

 

Lees meer