Zeehondencentrum Pieterburen bestaat 50 jaar 

tijdelijk 50beeldmerk

 

In 1971 werd de eerste zeehond opgevangen in Pieterburen. Lenie ‘t Hart verzorgde het dier in een teiltje in de achtertuin. Nu, 50 jaar later, is Zeehondencentrum Pieterburen uitgegroeid tot het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa!  

 

 

 

Van teiltje naar Waddenzee

In 2021 bestond Zeehondencentrum Pieterburen precies 50 jaar. Sinds 1971 zetten wij ons in voor het welzijn van zeehonden. Wat destijds begon met een teiltje in de achtertuin is nu, 50 jaar later, uitgegroeid tot het grootste zeehondenziekenhuis van Europa. Met internationale bekendheid en een bredere doelstelling dat zich naast professionele opvang richt op de bescherming van het leefgebied van de zeehond: UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

Leer ons hele verhaal kennen en neem alvast een kijkje in de toekomstplannen van het centrum. Ontdek hoe onze geschiedenis en hoe de zeehondenopvang in 50 jaar van teiltje naar Waddenzee is ontwikkeld. Maar ook welke speciale zeehondensoorten er zijn opgevangen en hoe het Zeehondencentrum in de loop der jaren is uitgebreid met een campus, veldstation, Waddentuin, Waddenspeeltuin en een Zomerpaviljoen. Bovendien geven we je alvast een kijkje in onze toekomstplannen.

Kom op bezoek

Hopelijk tot snel in Pieterburen. Tot die tijd: vier online met ons mee op Facebook, Instagram en Tiktok.

Vier met ons mee

50 jaar zeehondenopvang

50 jaar zeehondenopvang

In 50 jaar van een teiltje naar de Waddenzee. Ga mee door de geschiedenis en ontdek hoe het Zeehondencentrum is uitgegroeid tot het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa, te zien in woord en beeld.

Lees verder

Limited Editions

Limited Editions

Speciaal voor ons feestje hebben we limited edition items laten maken met een ontwerp van onze eigen Aline. Met deze wear maak jij je statement dat je een supporter bent van 50 jaar zeehondenopvang en gaat voor een gezonde zeehond in een schone zee.

SHOP NU

Feestelijke activiteiten

Feestelijke activiteiten

We vieren een feestje met leuke spelletjes en activiteiten die je online kunt doen en nog meer feestelijke activiteiten zodra je weer op bezoek mag komen. Hier vind je binnenkort leuke downloads, online activiteiten en acties. Doe je mee?

KIJK VERDER