Neem een kijkje in het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa! Dagelijks zorgt een team van toegewijde dierenartsen en zeehondenverzorgers in Zeehondencentrum Pieterburen voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden. In het bezoekerscentrum sta je midden in het zeehondenziekenhuis en kun je meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. Daarnaast vind je in het bezoekerscentrum alle informatie over de twee soorten zeehonden die in Nederland te vinden zijn! Kijk snel verder wat je allemaal kunt zien bij het Zeehondencentrum.

 

BESTEL TICKETS

 

Plan je bezoek

Programma

Programma

Bezoek de zeehonden in 3 fasen van opvang, van binnen waar ze nog intensieve zorg krijgen tot aan het grootste buitenbad. Ook organiseren we dagelijks* extra activiteiten, zoals:

  • Zeehondenquizzen
  • Speurtocht
  • Virtual Reality ervaring
  • Word een zeehondenexpert (+ diploma)

* Ons activiteitenaanbod is afhankelijk van de schema's van de zeehondenverzorgers en varieert dagelijks.

BOEK TICKETS

Openingstijden & Tickets

Openingstijden & Tickets

Het Zeehondencentrum is dagelijks geopend van 1 april tot en met 31 oktober van 10:00 - 17:00 uur en van 1 november tot en met 31 maart van 11:00 - 16:00 uur. 

Volwassene  € 9,50 
Kind 3-12 jaar € 7,50
Kind 0-2 jaar gratis
Student* € 7,50

* Op vertoon van een studentenpas

KOOP TICKETS

Zeehonden

Zeehonden

In de zomer en in de winter worden er verweesde pups opgevangen. Daarnaast worden er dieren opgevangen die ziek of gewond zijn. Dat maakt elk bezoek aan de zeehonden anders. Het aantal zeehonden kan per maand verschillen, kijk alvast welke zeehonden er nu in Pieterburen verblijven.

 

 

 

DE ZEEHONDEN

Virtual reality expositie

Virtual reality expositie

Op het moment dat je de VR-bril opzet, sta je ineens tussen de zeehondenmoeders en hun pups op het strand, midden in de Waddenzee. Met de VR-bril op ervaar je je eigen invloed op de natuur en leer je wat je moet doen als je een pup op het strand ziet liggen. En wat je vooral niet moet doen.

Lees meer

Waddenspeelplaats

Waddenspeelplaats

Tussen prielen en eilanden worden eb en vloed nagebootst. Trek je schoenen maar uit, want het avontuur kan beginnen! Klim met de touwen naar de overkant en vang met een visnetje kleine diertjes in het water. Er is een plekje om jezelf weer af te spoelen.

Lees meer

Eten & Drinken

Eten & Drinken

In de Waddentuin aan de rand van de Waddenspeelplaats vind je het Zomerpaviljoen. Vanaf 1 april iedere dag van 10:00 – 17:00 uur geopend voor een kopje koffie, taart, lunch, ijsje of borrelplank. Alles is zoveel mogelijk bereid met regionale producten. 

Lees meer

Winkel

Winkel

De gezellige giftshop van het Zeehondencentrum staat boordevol unieke zeehondenitems. Mooie duurzame artikelen, fanwear en heel veel zeehondenknuffels. Je vindt er de leukste souvenirs en cadeau's. Met elke aankoop in de winkel, online en offline, steun je de zeehonden in opvang.

Kijk alvast online

Varen op de Waddenzee

Varen op de Waddenzee

Kom aan boord en ga met ons mee de Waddenzee verkennen. Regelmatig varen we uit om zeehonden in het wild te zien en natuurlijk om zeehonden vrij te laten. Er zijn verschillende Waddentochten, reserveer jouw plaatsje aan boord voor een onvergetelijke ervaring.

Meer lezen

Route met de auto

Het Zeehondencentrum ligt in Pieterburen, in het noorden van de provincie Groningen en is bereikbaar via de N361. Van Leeuwarden richting Lauwersoog en van Groningen richting Winsum. Vanaf daar wordt het Zeehondencentrum goed aangegeven met borden. Er is voldoende parkeerruimte bij het Zeehondencentrum.

ROUTE VIA GOOGLE

Openbaar vervoer

Vanaf het NS-Station in Groningen neem je de Arriva stoptrein (richting Roodeschool) naar station Winsum. Vanaf de bushalte in Winsum neem je bus 68 (richting Leens via Pieterburen) naar Pieterburen en stap je uit bij bushalte Pieterplein. Vanaf daar is het ongeveer 150 meter lopen naar het Zeehondencentrum.

Plan je reis