Let op: in verband met de coronamaatregelen is het Zeehondencentrum Pieterburen per 19 december gesloten. We hopen je snel weer te mogen verwelkomen. Hou ons tot die tijd in de gaten op Instagram, Facebook of TikTok! 

Neem een kijkje in het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa! Dagelijks zorgt een team van toegewijde dierenartsen en zeehondenverzorgers in het Zeehondencentrum voor zieke, gewonde of verzwakte zeehonden. In het bezoekerscentrum sta je midden in het zeehondenziekenhuis en kun je meekijken tijdens de verzorging van de zeehonden in verschillende fasen van de opvang. Daarnaast vind je in het bezoekerscentrum alle informatie over de twee soorten zeehonden die in Nederland te vinden zijn! Kijk snel verder wat je allemaal kunt zien bij Zeehondencentrum Pieterburen.

Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om vooraf je bezoek te reserveren op datum, dit geldt ook voor donateurs, adoptanten, Wad- en Burenpas houders, kom je langs kaartjes en tickets die via externe partners zijn gekocht. Bekijk voor dat je op bezoek komt ook alvast de huisregels die nu gelden in het Zeehondencentrum hanteren. Heb je nog een vraag? Bekijk de meest gestelde vragen of neem contact met op.

 

RESERVEER NU

 

Plan je bezoek

Programma

Programma

Bezoek de zeehonden in 3 fasen van opvang, van binnen waar ze nog intensieve zorg krijgen tot aan het grootste buitenbad. Ook organiseren we dagelijks* extra activiteiten, zoals:

  • Zeehondenquizzen
  • Speurtocht
  • Virtual Reality ervaring
  • Word een zeehondenexpert (+ diploma)

* Ons activiteitenaanbod is afhankelijk van de schema's van de zeehondenverzorgers en varieert dagelijks.

MEER BEKIJKEN

Vier met ons mee

Vier met ons mee

Zeehondencentrum Pieterburen bestaat dit jaar 50 jaar. Wat in 1971 begon met een teiltje in de achtertuin is nu, 50 jaar later, uitgegroeid tot het grootste zeehondenziekenhuis van Europa. Daarom is het elke dag een beetje feest in het Zeehondencentrum, vier je met ons mee?

tijdelijk 50beeldmerk

Lees meer

Openingstijden & Tickets

Openingstijden & Tickets

Het Zeehondencentrum is dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur. Bezoek is alleen mogelijk met reservering én coronatoegangsbewijs, je ontvangt je ticket(s) per email. Heb je nog geen ticket of donateurspas? Dan gelden deze prijzen:

Volwassene  € 9,50 
Kind 3-12 jaar € 7,50
Kind 0-2 jaar gratis
Student* € 7,50

* Op vertoon van een studentenpas

NU RESERVEREN

Zeehonden

Zeehonden

In de zomer en in de winter worden er verweesde pups opgevangen. Daarnaast worden er dieren opgevangen die ziek of gewond zijn. Dat maakt elk bezoek aan de zeehonden anders. Het aantal zeehonden kan per maand verschillen, kijk alvast welke zeehonden er nu in Pieterburen verblijven.

DE ZEEHONDEN

Virtual reality expositie

Virtual reality expositie

Op het moment dat je de VR-bril opzet, sta je ineens tussen de zeehondenmoeders en hun pups op het strand, midden in de Waddenzee. Met de VR-bril op ervaar je je eigen invloed op de natuur en leer je wat je moet doen als je een pup op het strand ziet liggen. En ook wat je vooral niet moet doen.

Lees meer

Waddenspeelplaats

Waddenspeelplaats

Tussen prielen en eilanden worden eb en vloed nagebootst. Trek je schoenen maar uit, want het avontuur kan beginnen! Klim met de touwen naar de overkant en vang met een visnetje kleine diertjes in het water. Er is een plekje om jezelf weer af te spoelen.

Lees meer

Eten & Drinken

Eten & Drinken

In de Waddentuin aan de rand van de Waddenspeelplaats vind je het Zomerpaviljoen. Elk weekend van 10:00 – 17:00 uur geopend en in de vakanties dagelijks voor een kopje koffie, taart, lunch, ijsje of borrelplank. Alles is zoveel mogelijk bereid met regionale producten. 

Lees meer

Winkel

Winkel

De gezellige giftshop van het Zeehondencentrum staat boordevol unieke zeehondenitems. Mooie duurzame artikelen, fanwear en heel veel zeehondenknuffels. Je vindt er de leukste souvenirs en cadeau's. Met elke aankoop in de winkel, online en offline, steun je de zeehonden in opvang.

Kijk alvast online

Varen op de Waddenzee

Varen op de Waddenzee

Kom aan boord en ga met ons mee de Waddenzee verkennen. Regelmatig varen we uit om zeehonden in het wild te zien en natuurlijk om zeehonden vrij te laten. Er zijn verschillende Waddentochten, reserveer jouw plaatsje aan boord voor een onvergetelijke ervaring.

Meer lezen

Route met de auto

Het Zeehondencentrum ligt in Pieterburen, in het noorden van de provincie Groningen en is bereikbaar via de N361. Van Leeuwarden richting Lauwersoog en van Groningen richting Winsum. Vanaf daar wordt het Zeehondencentrum goed aangegeven met borden. Er is voldoende parkeerruimte bij het Zeehondencentrum.

ROUTE VIA GOOGLE

Openbaar vervoer

Vanaf het NS-Station in Groningen neem je de Arriva stoptrein (richting Roodeschool) naar station Winsum. Vanaf de bushalte in Winsum neem je bus 68 (richting Leens via Pieterburen) naar Pieterburen en stap je uit bij bushalte Pieterplein. Vanaf daar is het ongeveer 150 meter lopen naar het Zeehondencentrum.

Plan je reis

Covid-19 informatie

Ook in het Zeehondencentrum gelden de actuele coronamaatregelen. Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig om ons te komen bezoeken. Een reservering is noodzakelijk. Kaartverkoop aan de kassa is mogelijk, we verzoeken je om met de pin te betalen. Lees voorafgaand aan je bezoek ons huisregels.

Huisregels