Dagelijks kun je het grootste zeehonden ziekenhuis van Europa bezoeken. Vergeet niet je bezoek te reserveren want dat is verplicht zolang de coronamaatregelen gelden. Als bezoeker koop je eenvoudig je kaartje online en reserveer je de dag en aankomsttijd van jouw bezoek in de kalender. Heb je je kaartje via één van de verkooppunten of één van onze partners zoals de ANWB, ook dan moet je de dag en aankomsttijd van te voren reserveren via de knop "Ik heb al een ticket/pas". Dat geldt ook voor donateurs die met hun donateurspas gratis toegang hebben.

Belangrijk!

  • In vervand met de coronamaatregelen kunnen wij slechts een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Reserveer je tickets op tijd en lees voorafgaand aan je bezoek de huisregels nog even door.
  • Wil je langs komen op een rustig moment? Kom dan meteen om 10:00 uur in de ochtend.
  • Wees je ervan bewust dat een bezoek aan het Zeehondencentrum anders ervaren kan worden dan voorheen wegens de coronamaatregelen. Zo zijn bijvoorbeeld rondleidingen achter de schermen nu niet mogelijk. 
  • We staan aan het begin van het geboorteseizoen van de Gewone zeehond. Op dit moment zijn er nog niet veel pups in Pieterburen, maar dat zal in aankomende tijd veranderen! Bekijk hier welke zeehonden nu in opvang zijn.
  • Het Zeehondencentrum is voor een groot deel afhankelijk van internationale vrijwillgers. Dat kan betekenen dat medewerkers Engels spreken, houd hier rekening mee tijdens je bezoek.

 

SEAL YOU SOON

DAGELIJKS GEOPEND

Het Zeehondencentrum is vanaf 7 juni 2021 weer dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur.

HEB JE NOG GEEN TICKET?

Heb je nog geen ticket of donateurs- of burenpas? Dan gelden deze prijzen:

Volwassene  € 9,50 
Kind 4-12 jaar € 6,00
Kind 0-3 jaar gratis
 Student* € 6,00

* Op vertoon van een studentenpas

 

HEB JE AL EEN TICKET OF PAS?

Heb je een donateurs- of burenpas of een kaartje via één van onze partners gekocht? Dan hoef je alleen nog maar een dag en aankomsttijd te reserveren van je bezoek, de reservering wordt per email aan je verzonden.

TICKETS & RESERVEREN

Het Zeehondencentrum in Pieterburen is zowel met de auto als met het OV goed te bereiken. Het adres van het Zeehondencentrum is:

Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen

ROUTE MET DE AUTO

Het Zeehondencentrum ligt in Pieterburen, in het noorden van de provincie Groningen en is bereikbaar via de N361. Van Leeuwarden richting Lauwersoog en van Groningen richting Winsum. Vanaf daar wordt het Zeehondencentrum goed aangegeven met borden. Er is voldoende parkeerruimte bij het Zeehondencentrum.

 

route via Google

 

OPENBAAR VERVOER

Vanaf het NS-Station in Groningen neem je de Arriva stoptrein (richting Roodeschool) naar station Winsum. Vanaf de bushalte in Winsum neem je Bus 68 (richting Leens via Pieterburen) naar Pieterburen en stap je uit bij bushalte Wiebenerweg. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het Zeehondencentrum.