In het bezoekerscentrum sta je midden in het zeehondenziekenhuis en kun je meekijken tijdens de dagelijkse verzorging van de zeehonden. En dit jaar bestaan we 50 jaar, dus jouw bezoek wordt een feestje! Daarnaast organiseren we in de kerstvakantie elke dag leuke activiteiten, om jouw bezoek extra speciaal te maken: zoals ‘de Dizkoffer’ en meedoen aan verschillende zeehondenquizzen. Bij de entree ontvang je een speurtocht om meer te ontdekken over 50 jaar Zeehondencentrum Pieterburen. We staan aan het begin van het pupseizoen van de grijze zeehond wat betekent dat er een tiental zeehonden in de opvang verblijven. Elke dag kun je meekijken bij het voeren en de verzorging van de zeehonden.

 

TICKETS

 

 Zeehonden kijken in Pieterburen minTest jouw zeehondenkennis minVoederpresentatie

 

DAGELIJKS TE DOEN in de KERstvakantie

DizkofferTijdens je bezoek aan het Zeehondencentrum vertelt een medewerker alles over zeehonden aan de hand van ‘de Dizkoffer’. De koffer is gevuld met een schedel, snorharen en zelfs een stukje zeehondenvacht. Alles mag aangeraakt worden en zo ontdek je hoe zacht een zeehond eigenlijk is. Daarnaast leer je alles over longwormen, een parasiet die voor grote schade kan zorgen in zeehonden.

Word zeehondenexpert en krijg je eigen diplomaIn een korte film laten we zien wat je allemaal leert en daarna doe je een quiz om je kennis te testen. Na afloop krijg je een echt certificaat 'Junior Zeehondenredder'.

ZeehondenquizHoeveel weet jij over zeehonden? Test jouw kennis met één van onze interactieve quizzen.

VoederpresentatieKijk hoe ons team de zeehonden voert. Iedere zeehond heeft een ander herstelproces, waardoor sommige wat meer hulp nodig hebben met hun visjes. Onze collega’s kunnen je precies uitleggen wat er gebeurt.

VR expositieMet een bril op sta je opeens midden tussen de zeehondenmoeders en –pups. Ervaar je eigen invloed op de natuur en leer je wat je moet doen als je een pup op het strand ziet liggen. Lees hier meer over deze expositie.

SpeurtochtKun jij alle antwoorden op onze vragen vinden? Ga op zoek in ons bezoekerscentrum en vind de oplossing.

Tijdelijke expositieIn 2019 verloor het vrachtschip MSC Zoe 342 containers. Hierdoor kwamen er allerlei (gevaarlijke) stoffen in o.a. de Noordzee en de Waddenzee terecht, wat een grote dreiging vormde voor het leven in de zee. En daarmee ook voor de zeehond. Het Zeehondencentrum heeft meerdere clean-ups georganiseerd en van het ingezamelde afval zijn verschillende kunstwerken gemaakt. Kom deze bij ons bekijken en leer meer over de gevolgen van deze ramp.

Boottocht: Op 27 en 28 oktober vaart onze schipper met de boot uit om mensen kennis te laten maken met de Waddenzee, het leefgebied van de zeehond en UNESCO Werelderfgoed. Tickets voor de boot koop je hier.

 

Seal you soon!

Het Zeehondencentrum ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van donateurs, giften en entreegelden. Met jouw bezoek draag jij bij aan de verzorging van de zeehonden in het Zeehondencentrum. Koop je entreekaartje voor het Zeehondencentrum online met korting of gewoon aan de balie. Of word donateur en je hebt altijd gratis toegang.

TICKETS