Wie zijn er op dit moment in het Zeehondencentrum te adopteren? Tweemaal per jaar worden er pups opvangen. In de zomer zijn er pups van de gewone zeehond en in de winter pups van de grijze zeehond. Het hele jaar door worden er zeehonden binnengebracht die ziek of gewond zijn geraakt. In het Zeehondencentrum worden ze behandeld, kunnen ze aansterken en uiteindelijk worden ze weer vrijgelaten. Geen enkel dier blijft permanent in de opvang en daarom is er geen dag hetzelfde in het Zeehondencentrum. We stellen je alvast voor aan een aantal zeehonden die nu verzorgd worden in Pieterburen. Er zijn er natuurlijk nog meer en je kunt ze dagelijks bezoeken! Sommige dieren zijn nog niet te zien voor bezoekers, zij liggen achter de schermen omdat ze erg zwak zijn en veel rust nodig hebben.

Hier zie je een deel van alle zeehonden in de opvang. Alleen de zeehonden die symbolisch te adopteren zijn vind je op deze pagina.

Eva

Eva

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 10 dagen
Datum opgevangen: 17 juni 2022  
Vindplaats: Schiermonnikoog
Reden opvang: Eva is gevonden op Schiermonnikoog. Haar gezondheid ging achteruit en daarom brachten we haar naar de opvang. Daar ontdekten we dat Eva haar kaak is gebroken. Gelukkig konden onze dierenartsen haar helpen door de breuk vast te zetten met een ijzeren draad.  

Geef een visje

 

Adopteren

Lytse Pier

Lytse Pier

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 2 maanden
Datum opgevangen: 11 augustus 2022  
Vindplaats: Ameland
Reden opvang: Lytse Pier heeft last van longwormen. Dat is een soort kinderziekte die zeehonden in hun eerste levensjaar krijgen. Vaak herstellen zeehonden hier zelf van. Lytse Pier was heel verzwakt en is daarom bij ons opgevangen. Help jij mee met zijn herstel? 

Geef een visje

 

Adopteren