Wil je weten wie er op dit moment in het Zeehondencentrum verblijven? Tweemaal per jaar worden  er pups opvangen. In de zomer zijn er pups van de gewone zeehond en in de winter pups van de grijze zeehond. Het hele jaar door worden er zeehonden binnengebracht die ziek of gewond zijn geraakt. In het Zeehondencentrum worden ze behandeld, kunnen ze aansterken en uiteindelijk worden ze weer vrijgelaten. Geen enkel dier blijft permanent in de opvang en daarom is er geen dag hetzelfde in het Zeehondencentrum. We stellen je alvast voor aan een aantal zeehonden die nu verzorgd worden in Pieterburen. Er zijn er natuurlijk nog meer en je kunt ze dagelijks bezoeken! Sommige dieren zijn nog niet te zien voor bezoekers, zij liggen achter de schermen omdat ze erg zwak zijn en veel rust nodig hebben. 

Speciaal voor vaderdag, papa-zeehondsnoepjes bij je adoptie

Papa zeehondsnoepDe adoptie van een verweesde pup is natuurlijk het mooiste cadeau voor vaderdag! Upgrade jouw adoptie naar een vaderdagadoptie en wij doen er zo'n speciaal zakje papa-zeehondsnoep bij. Meer weten?

Kijk snel verder

 

Nu in opvang bij het Zeehondencentrum

Dumbo

Dumbo

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: 7 dagen
Datum opgevangen: 12 juni 2021
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Dumbo werd verstoord door een persoon die hem oppakte en hem voor een lange tijd meenam op de arm. Door deze ingrijpende verstoring is de kans klein dat de moeder terug komt. Dumbo was nog maar een weekje oud. Hij kan op deze leeftijd nog niet voor zichzelf zorgen.

Geef een visje

 

Adopteren

Maximo

Maximo

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 3 dagen
Datum opgevangen: 17 mei 2021
Vindplaats: Vlieland
Reden opvang: Kleine Maximo is als premature pup gevonden in de jachthaven van Vlieland. Omdat het er druk was met boten en mensen was er geen gelegenheid om af te wachten of zijn moeder nog terug zou komen. Maximo is daarom naar Pieterburen gebracht.
Geef een visje

 

Adopteren

Coco

Coco

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 10 maanden
Datum opgevangen: 5 mei 2021  
Vindplaats: Terschelling
Reden opvang: Coco was 10 maanden oud. Op zo'n leeftijd komen zeehonden vaker in de problemen met longwormen. Coco lag uitgeput op het strand. In de opvang komt zij er hopelijk weer bovenop. Wil jij Coco een handje helpen? Je kan haar een visje geven of zelfs adopteren!

Geef een visje

 Adopteren

Moana

Moana

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 4-5 dagen
Datum opgevangen: 4 juni 2021
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Moana lag bij de Eemshaven. Ze was na een dag observeren in gewicht afgenomen, wat betekent dat haar moeder binnen die tijd niet was teruggekomen om melk te geven. Moana's moeder werd niet gezien en de haven was zo druk dat de kans klein was dat haar moeder zou terugkomen.  

Geef een visje

 

Adopteren