Wie zijn er op dit moment in het Zeehondencentrum te adopteren? Tweemaal per jaar worden er pups opvangen. In de zomer zijn er pups van de gewone zeehond en in de winter pups van de grijze zeehond. Het hele jaar door worden er zeehonden binnengebracht die ziek of gewond zijn geraakt. In het Zeehondencentrum worden ze behandeld, kunnen ze aansterken en uiteindelijk worden ze weer vrijgelaten. Geen enkel dier blijft permanent in de opvang en daarom is er geen dag hetzelfde in het Zeehondencentrum. We stellen je alvast voor aan een aantal zeehonden die nu verzorgd worden in Pieterburen. Er zijn er natuurlijk nog meer en je kunt ze dagelijks bezoeken! Sommige dieren zijn nog niet te zien voor bezoekers, zij liggen achter de schermen omdat ze erg zwak zijn en veel rust nodig hebben.

Hier zie je een deel van alle zeehonden in de opvang. Alleen de zeehonden die symbolisch te adopteren zijn vind je op deze pagina.

Sanne

Sanne

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 7-10 dagen
Datum opgevangen: 21 juni 2022
Vindplaats: Schiermonnikoog
Reden opvang: Sanne lag in haar eentje op het strand. Ze werd meerdere dagen geobserveerd door een zeehondenwachter. Tijdens het observeren werd haar moeder niet gezien. Sanne was te jong om het in haar eentje te redden. Wil jij Sanne helpen met een visje geven of een adoptie?Geef een visje

 

ADOPTEREN

Marcel*

Marcel*

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 7-10 dagen
Datum opgevangen: 18 juni 2022
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Marcel werd door een voorbijganger opgehaald en naar ons toegebracht met goede bedoelingen. Maar alleen getrainde zeehonden-wachters mogen in overleg met ons een zeehond ophalen en vervoeren. We konden Marcel niet meer terugbrengen dus nu zorgen wij voor hem.

* Vrijlaatdatum: 20 augustus

Geef een visje

Emiel

Emiel

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 10 dagen
Datum opgevangen: 17 juni 2022  
Vindplaats: Terschelling
Reden opvang:  Emiel (was eerst Bert) is op 17 juni gevonden. Hij lag in de haven van Terschelling. Hij bleef op dezelfde locatie voor twee dagen. Hij was niet echt actief en woog slechts 7 kilo. Alleen zou hij het niet redden, daarom zorgen we nu voor hem in het Zeehondencentrum. Help jij Emiel? 

Geef een visje

 

Adopteren

Raméla

Raméla

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 3-4 dagen
Datum opgevangen: 14 juni 2022  
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Raméla is gevonden in de Dollard, een gebied in Groningen. Ons onderzoeksteam was daar actief, toen ze zagen dat deze pup weinig reageerde op haar omgeving. Ze bleek ook nog eens veel te licht te zijn. Wil jij Raméla helpen er weer bovenop te komen? 

Geef een visje

 

Adopteren

Henk

Henk

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 1 maand
Datum opgevangen: 26 juli 2022  
Vindplaats: Noord-Holland
Reden opvang: Henk lag op het strand. Hij was erg uitgeput en reageerde bijna niet meer op zijn omgeving. Hij was nog maar een maand oud, maar ontzettend verzwakt. Hij woog slechts 9 kilo en had verschillende kleine wondjes. Help jij Henk groot en sterk te worden?

Geef een visje