Wie zijn er op dit moment in het Zeehondencentrum? Tweemaal per jaar worden er pups opvangen. In de zomer zijn er pups van de gewone zeehond en in de winter pups van de grijze zeehond. Het hele jaar door worden er zeehonden binnengebracht die ziek of gewond zijn geraakt. In het Zeehondencentrum worden ze behandeld, kunnen ze aansterken en uiteindelijk worden ze weer vrijgelaten. Geen enkel dier blijft permanent in de opvang en daarom is er geen dag hetzelfde in het Zeehondencentrum. We stellen je alvast voor aan een aantal zeehonden die nu verzorgd worden in Pieterburen. Er zijn er natuurlijk nog meer en je kunt ze dagelijks bezoeken! Sommige dieren zijn nog niet te zien voor bezoekers, zij liggen achter de schermen omdat ze erg zwak zijn en veel rust nodig hebben.

Belize

Belize

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 10 maanden
Datum opgevangen: 15 april 2022  
Vindplaats: Terschelling
Reden opvang: Belize is ziek door een longworminfectie: parasieten die zijn longen aantasten waardoor hij het erg benauwd krijgt. Door longwormen werd hij zo zwak dat hij minder kon jagen en minder eten en drinken binnenkrijgt. Wil jij Belize helpen? 

Geef een visje

 

Adopteren

Nugget

Nugget

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 8 maanden
Datum opgevangen: 23 februari 2022
Vindplaats: Noord-Holland
Reden opvang: Zwaar uitgeput werd Nugget gevonden langs de kust. Tijdens zijn observatie bleek dat hij te ziek was om het in zijn eentje te redden. Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter met Nugget, maar hij moet nog flink aansterken. Help jij hem een handje? 

Vrijlaatdatum: 21 mei 2022

Geef een visje

Seabert

Seabert

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 8 maanden
Datum opgevangen: 19 februari 2022
Vindplaats: Groningen
Reden opvang: Seabert lag uitgeput langs de kust. Tijdens haar observatie was te zien dat zij erg zwaar ademhaalde en erg klein was. Seabert heeft last van een longworminfectie. Zij woog amper 17 kilo, dat is voor haar leeftijd heel weinig. Help jij Seabert de echte zeehond een handje? 

Vrijlaatdatum: 21 mei 2022

Geef een visje

Snowball

Snowball

Soort: gewone zeehond
Leeftijd bij aankomst: ca. 8 maanden
Datum opgevangen: 10 februari 2022 
Vindplaats: Noord-Holland
Reden opvang: Snowball is ziek geworden door een longworminfectie. Longwormen beschadigen de longen, waardoor Snowball het benauwd krijgt als hij jaagt en zo minder te eten en te drinken krijgt. Snowball had ook kleine wondjes op zijn rechter voorflap.

Vrijlaatdatum: 21 mei 2022

Geef een visje