Kom aan boord en ga met ons mee de Waddenzee verkennen én opruimen. Tijdens de tocht en de clean-up krijg je uitleg over dit bijzondere natuurgebied dat de Werelderfgoed status heeft. Wist je dat onze Waddenzee het grootste getijden gebied ter wereld is en dat vanuit de hele wereld hier dieren komen broeden, foerageren en uitrusten?

 

BOOTTOCHT WADDENZEE CLEAN UP 

Vertrek vanuit: Lauwersoog haven
Duur tocht: ca. 3 à 4 uur
Prijs per persoon: € 44,95 (let op: minimaal 12 aanmeldingen nodig om uit te varen)

Stap op de boot in Lauwersoog en vaar mee de Waddenzee op om plastic soep en ander afval op het Rif op te ruimen, een zandplaat in de Waddenzee. Tijdens de tocht vertelt een medewerker van het Zeehondencentrum meer over plastic soep en de gevolgen hiervan voor onder andere de zeehond. We stappen van boord en we nemen al het afval en plastic mee, zo maken we samen het leefgebied van de zeehond en tevens een UNESCO Werelderfgoed, een stukje schoner. 

Let op: tijdens deze vaartocht worden er geen zeehonden vrijgelaten. Wil jij mee met een vrijlating? Kijk dan hier voor meer informatie over zeehonden vrijlaten. 

 

Reserveren?

Om deze vaartocht te reserveren, volg deze stappen:

  1. Kies de datum waarop je mee wilt gaan (je herkent deze aan het blauwe vierkantje).
  2. Klik op "Waddentochten", (klik niet op 'toegangstickets', dat zijn tickets voor een bezoek aan het Zeehondencentrum).
  3. Kies Waddenzee cleanup en voeg de tickets toe aan je winkelmandje (wanneer het niet mogelijk is tickets te selecteren, is de tocht helaas uitverkocht).
  4. Klik op "bestelling afronden".
  5. Je ontvangt na betaling je tickets per email.

 

RESERVEREN

 waddentocht sfeerbeeld 1