Op 27 maart werd Destructor voor de tweede keer binnengebracht in het Zeehondencentrum. Hij had een visje gevangen, helaas een visje dat al aan een vislijn vastzat en Destructor had vis, lijn en de haken ingeslikt. Nog diezelfde avond werd hij overgebracht naar de operatiekamer waar door middel van een endoscopie de vishaken uit zijn slokdarm verwijderd moesten worden. Volg Destructors weg naar herstel in zijn dossier.

Destructor is vrij

Destructor is vrij

Maandag, 15 mei 2017

Gisteren is Destructor vrijgelaten in de aanwezigheid van een aantal mensen die een heel belangrijke rol bij zijn redding hebben gespeeld. Hopelijk blijft hij vanaf nu helemaal veilig en in goede gezondheid.

Lees meer
Klaar voor vrijlating

Klaar voor vrijlating

Woensdag, 10 mei 2017

Het is zover, Destructor zal een van de eerstvolgende zeehonden zijn die kunnen worden vrijgelaten. Binnen een weekje kan hij terug naar zee gebracht worden en hopelijk meldt hij zich daarna niet weer bij ons.

Lees meer
In het grote bad

In het grote bad

Donderdag, 27 april 2017

Destructor is weer verhuisd, naar het allergrootste bad. Zijn naam kreeg hij destijds niet voor niets en nu hij zich weer veel beter voelt en ook zelf eet is het beter voor om hem maar genoeg ruimte te geven...

Lees meer
Te zien voor bezoekers

Te zien voor bezoekers

Woensdag, 19 april 2017

Na een tijd van intensieve zorg gaat het zo goed dat Destructor sinds enkele dagen naar een ander badje is overgeplaatst waar hij ook te zien is voor de bezoekers. Wel zit hij nog apart zodat we goed op hem kunnen letten.

Lees meer
Een paar dagen later

Een paar dagen later

Donderdag, 30 maart 2017

We zijn een paar dagen verder en Destructor is aan de beterende hand, hij is alert en lijkt goed te herstellen van de ingreep. Er is uiterlijk weinig aan hem te zien op een wondje bij de bek na, de schade zit vooral binnenin.

Lees meer
Vishaken zijn verwijderd

Vishaken zijn verwijderd

Dinsdag,  28 maart 2017

Gisteren werd na overleg en het zien van de rontgenfoto's besloten om de vishaken direct te verwijderen, het gevolg was dat onze dierenartsen om 23:00 uur 's avonds in de operatiekamer stonden.

Lees meer
Terug in Pieterburen

Terug in Pieterburen

Maandag,  27 maart 2017

In oktober 2016 werd hij opgevangen met een longworminfectie en vrij snel kon hij in goede gezondheid weer vrijgelaten worden. Maar hij is terug, Destructor werd letterlijk aan de haak geslagen.

Lees meer