Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Woensdag, 18 januari 2017

Het grote moment was vanochtend vroeg aangebroken, Summer is vrij! Met een boot is ze ver de Noordzee op gebracht en daar is ze vanaf het dek vrijgelaten. Lees meer om de film te zien.

Dinsdag, 17 januari 2017

Het is zover. Summer kan terug naar huis! Wij kunnen haar niet op de Noordpool afzetten maar dankzij de Gasunie, NAM en Veltman Marine Service kunnen we haar wel een heel eind op weg brengen.

Zondag, 1 januari 2017

Harpie heeft een nieuwe naam gekregen. Ze heet sinds een paar dagen Summer. Deze naam heeft ze gekregen van haar adoptant die iets heel bijzonders voor haar gaat doen. Wat dat is, zal nog even een verrassing moeten blijven...

Woensdag, 7 december 2016

Harpie groeit heel goed, in haar tijd bij ons al weer 30 kilo. En dat moet ook want hoe sneller ze terug naar 'huis' kan hoe beter. Intussen geniet ze wel van de vrieskou die de afgelopen dagen over Nederland ging.

Maandag, 28 november 2016

Nu al weer ruim een week is Harpie te volgen via de webcam. Ondanks dat het zo bijzonder is dat hier een zadelrob verblijft zijn haar webcam beelden minder spannend, ze is vooral veel onder water te vinden.

Dinsdag, 15 november 2016

Harpie is verplaatst naar ons grootste bassin, het Golfbad. Daar heeft ze meer ruimte en kan ze blijven totdat ze weer vrijgelaten kan worden. En bezoekers kunnen haar nu heel goed zien, ook onder water!

Vrijdag, 11 november 2016

Het gaat goed met Harpie. Zo goed dat ze na het weekend gaat verhuizen naar het grootste bad van het Zeehondencentrum, het Golfbad. Ze zal vanaf maandag a.s. ook 24 uur per dag te volgen zijn via een webcam.

Vrijdag, 4 november 2016

Gisteren had Harpie haar wekelijkse check up van de dierenarts en is ze ook gewogen. Maar voor dat je een zadelrob kunt wegen moet je haar eerst vangen en in het filmpje is te zien dat ze dat niet zo leuk vond.

Woensdag, 26 oktober 2016

Er zijn gisteren rontgenfoto's gemaakt en daarop was te zien dat Harpie stenen in haar maag heeft. Dat klinkt ernstig maar die stenen hebben een belangrijke functie en zijn met een reden door Harpie gegeten.

Vrijdag, 21 oktober 2016

Ze begint een beetje te wennen en is wat tot rust gekomen, daardoor eet ze nu ook goed. Als de visjes gebracht worden strekt ze zich helemaal uit om ze te vangen en dat is natuurlijk heel imponerend om te zien!

Vrijdag, 14 oktober 2016

Na uitvoerig onderzoek blijkt de zadelrob geen gevaarlijke virussen bij haar te dragen. Ook begint ze al wat te eten. Het gaat dus een klein beetje beter! Ze mag daarom uit de quarantaine en naar één van de grote bassins.

Zondag, 9 oktober 2016

Vandaag werd een zeldzame zadelrob opgevangen. Dit is zeer bijzonder, want deze dieren leven van nature rond de Noordpool. Het gaat om een vrouwtje dat ernstig verzwakt werd gevonden in Den Oever.

Het verhaal van Summer

Hoe kan een zadelrob zover van huis raken en wat is daar aan vooraf gegaan? Het verhaal van Summer vertelt wat er gebeurd kan zijn en geeft meer informatie over de zadelrob.

Lees verder