Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Woensdag, 7 december 2016

Harpie groeit heel goed, in haar tijd bij ons al weer 30 kilo. En dat moet ook want hoe sneller ze terug naar 'huis' kan hoe beter. Intussen geniet ze wel van de vrieskou die de afgelopen dagen over Nederland ging.

Ze brengt veel tijd onder water door maar tijdens een prachtige zonsopgang stak ze regelmatig haar kop boven het water uit. De vrieskou van de afgelopen dagen leek haar goed te bevallen. Het lijkt natuurlijk niet op de temperaturen die ze in het Arctisch gebied gewend is maar het moet wel aangenaam voor haar zijn geweest.

Verzorger Hans lukte het op precies op het goede moment een foto van haar te nemen. Het is dan ook wel een bijzonder plaatje: een zadelrob in een winters Groninger landschap!

Harpie groeit goed. Bij de laatste weging had ze de 100 kilo bereikt. Het is goed te zien, de bolle rug die ze bij aankomst had is al weg en haar speklaag is zichtbaar groter geworden. Die speklaag is heel belangrijk. Een zadelrob heeft een relatief dunne vacht en blijft warm door de speklaag. Deze moet dus dik genoeg zijn voordat ze weer terug naar haar eigen leefgebied kan. Harpie eet nu ruim 6 kilo vis per dag. Wil je haar helpen? Dan kun je haar adopteren of een portie vis schenken!

Zadelrob Summer in het buitenbad met zonsopgang

Foto: Giulia Fabbri

HELP HARPIE GROEIEN!
Harpie moet in totaal 100 kilo aan moeten komen voordat ze weer vrijgelaten kan worden. Dat betekent dat ze heel veel vis gevoerd zal krijgen. Een enkele portie voor een Gewone zeehond kost ongeveer 5 euro, de porties van Harpie zijn twee keer zo groot. Wil je haar helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van Harpie.

<< Terug naar dossier

Het verhaal van Summer

Hoe kan een zadelrob zover van huis raken en wat is daar aan vooraf gegaan? Het verhaal van Summer vertelt wat er gebeurd kan zijn en geeft meer informatie over de zadelrob.

Lees verder