Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Vrijdag, 14 oktober 2016

Na uitvoerig onderzoek blijkt de zadelrob geen gevaarlijke virussen bij haar te dragen. Ook begint ze al wat te eten. Het gaat dus een klein beetje beter! Ze mag daarom uit de quarantaine en naar één van de grote bassins.

De verwachting is dat de ruimte haar systeem goed zal doen en daarom is ze vandaag overgebracht naar het Reigerbad, een bassin achterop ons terrein waar ze wel voor het publiek te zien is maar de afzettingen op het terrein zijn wel wat uitgebreid. Zadelrobben zijn zeer stressgevoelig en ze moet voldoende rust kunnen krijgen. Het publiek wordt dus op gepaste afstand gehouden.

Voor wie haar wil bezoeken: wij vragen hiervoor begrip en verzoeken je de rust van het dier niet te verstoren in het bassin.

Zadelrob Harpie verhuisd van quarantaine naar het reigerbad

Zadelrob Harpie glijd het reigerbad in

 Zadelrob Harpie ontdekt het reigerbad

HELP HARPIE GROEIEN!
Harpie zal 100 kilo aan moeten komen voordat ze weer vrijgelaten kan worden. Dat betekent dat ze heel veel vis gevoerd zal krijgen. Een enkele portie voor een Gewone zeehond kost ongeveer 5 euro, de porties van Harpie zijn twee keer zo groot. Wil je haar helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van Harpie.

<< Terug naar dossier

Het verhaal van Summer

Hoe kan een zadelrob zover van huis raken en wat is daar aan vooraf gegaan? Het verhaal van Summer vertelt wat er gebeurd kan zijn en geeft meer informatie over de zadelrob.

Lees verder