Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

×

Waarschuwing

The form #20 does not exist or it is not published.

Donderdag, 3 november 2016

Een zeehond in het Veluwemeer, ongelofelijk maar waar! De zeehond heeft nogal wat hindernissen moeten nemen om daar te komen en als dan ook blijkt dat ze niet in goede conditie is dan heb je te maken met een bijzonder dier.

Sinds dinsdag 1 november liet het zeehondje zich zien in de buurt van een bungalowpark in Nijkerk aan het Veluwemeer. In eerste instantie leek het diertje in een redelijke conditie, maar na observatie konden we vaststellen dat ze hulp nodig had. Dat, in combinatie met de locatie en de drukte in het gebied, maakte dat er besloten werd het dier op te vangen. Een eerste ondezoek ter plaatse wees uit dat het om een jong vrouwtje gaat met een longworm infectie.

Het vangen van deze Gewone zeehond van nog geen 6 maanden oud bleek echter niet zo makkelijk. Eerst probeerden medewerkers van de dierenambulance het en later een expert van de EHBZ (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren). Deze laatste had het dier bijna te pakken, maar door de aanwezigheid van omstanders vluchtte het dier het water in en liet zich niet meer zien. 

Daarop besloot strandingscoördinator Michael Bakker Paiva vanochtend in alle vroegte te vertrekken om bij zonsopkomst een poging te wagen. Na ongeveer twee uur was hij succesvol. Het diertje is nu onderweg naar de opvang in Pieterburen en zal naar verwachting vanmiddag om 12:00 uur aankomen waarna het door een dierenarts nader zal worden onderzocht.

Vroeger kwam het vaker voor dat zeehonden zoet water opzoeken en zij kunnen zich daar ook prima in redden. Door de aanleg van sluizen en dammen gebeurt dit minder vaak dan voorheen en komen de dieren uiteindelijk toch in de problemen. 

De mensen van dierenambulance Nijkerk waren behulpzaam bij de redding van dit zeehondje en gaven haar de naam Hulcky, naar de plaats waar ze gevonden werd: Bad Hulckesteijn.

Zeehond Hulcky in de mand

DOE MEE, GEEF EEN VISJE
De komende tijd zal het zeehondje behandeld worden en kan ze aansterken. Wil je haar helpen en een of meer porties vis doneren? Elk bedrag, groot of klein, is heel erg welkom en zal worden gebruikt voor de voeding van Hulcky.

<< Terug naar dossier