Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Woensdag, 20 juni 2018

De route die Irene de afgelopen twee weken heeft afgelegd is in kaart gebracht door het zendertje en met ons gedeeld. Tot onze verrassing heeft ze die hele periode op open zee geleefd rond de Doggersbank.

18 098 04Zo klein als ze is, zo ver is ze al gekomen. Op de kaart die is gemaakt aan de hand van het signaal van haar zender is goed te zien dat Irene de afgelopen 2 weken vooral rondom de Doggersbank heeft gezwommen. De Doggersbank is gebied midden in de Noordzee met een diepte van maximaal 35 meter ruim 200 kilometer ten noorden van de Nederlandse Waddeneilanden.

We waren best verrast dat zo’n jonge zeehond zo lang op open zee blijft! De Doggersbank is wel een hele goede plek voor zeehonden. Door het relatief ondiepe water, de Doggersbank steekt wel 25 meter boven de omliggende zeebodem uit en is op bepaalde plekken maar 15 meter diep, kunnen ze er goed jagen. Maar er wordt daardoor ook veel gevist door mensen en dus brengt het het risico van verstrikking van visnetten met zich mee.

Irene voelt zich nog niet zo lekker. Ze heeft een boel wormen uitgepoept en ze wil nog niet echt eten. Dus voorlopig blijft ze even op de intensive care afdeling.

 

18 098 05

18 098 06