Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Woensdag, 23 augustus 2017

Sealas lijkt het allemaal wel prima te vinden, de verzorgers, de visjes, dat is best wel even vol te houden. Maar als ze dan met een weegschaal komen en buisjes met naalden om bloed af te nemen, dan is het opeens iets minder leuk.

Je ligt niet voor niets op een intensive care afdeling, dus de onderzoeken van de dierenarts horen er ook bij. Sealas kijkt niet zo blij op de foto maar ze laat het allemaal gebeuren, haar verzorgers begrijpen heel goed dat dit voor een zeehond spannend is. Het verblijf in de opvang is natuurlijk niet prettig voor een zeehond, maar op basis van ervaring en onderzoek is er een protocol ontwikkeld om het stressniveau van de dieren zo laag mogelijk te houden. In alle fasen van opvang wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van dit protocol.

Toch ontkom je soms niet aan minder prettige handelingen voor een dier. Om te zien of ze genoeg groeit, wordt Sealas elke maandag gewogen. Ze wordt dan in een mand gelegd en gaat met mand en al op de weegschaal. Dat gewicht wordt genoteerd en daarna wordt de lege mand nog een keer gewogen. Dat gewicht wordt van het eerste afgetrokken en zo heb je het gewicht van het dier. Af en toe wordt er ook bloed afgenomen, aan de hand daarvan wordt o.a. haar medicatie bepaald. Het laatste bloedonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de medicatie deze week gestopt kan worden!

De dierenartsen zijn heel tevreden over haar vooruitgang. Nog eventjes, dan mag Sealas de quarantaines verlaten! Dat zal fijn voor haar zijn!

Er wordt bloed afgenomen bij albino zeehondenpup Sealas in Zeehondencentrum Pieterburen