Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Maandag, 5 maart 2018

Er kwam dit weekend een melding van een zeehond op het strand bij Bergen aan Zee die veel hinder ondervond van belangstellende wandelaar. De plaatselijke EHBZ-er haalde haar daarom van het strand en ontdekte toen wie er in zijn mand lag!

Het was Sealas! Nu is duidelijk dat Sealas zich na haar vrijlating prima heeft gered. In het afgelopen weekend zocht ze helaas een nogal druk strand op om te rusten. Met haar bijzondere verschijning trok ze veel aandacht van voorbijgangers. Daarom moest ze noodgedwongen door de EHBZ-er van het strand gehaald worden.

Ze is daarop naar het Zeehondencentrum gebracht waar ze onderzocht is. Gelukkig is Sealas in goede gezondheid en als ze weer een beetje is bijgekomen zal ze zo snel mogelijk weer worden vrijgelaten.

Nu het weer iets beter wordt is het weer drukker op de stranden. Voor zeehonden is het dan soms lastig een plekje om te rusten te vinden. Als je een zeehond op het strand ziet en je twijfelt over zijn/haar welzijn, bel ons. We zijn 24 uur per dag bereikbaar. En….Geef het dier rust en ruimte, houd honden aan de lijn, kinderen op afstand en jaag het dier niet het water in.

sealas returns

Foto: Sealas ligt bij te komen van haar avontuur in een quarantaine-ruimte.