Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

De zeehonden die in fase 1 liggen zijn kort geleden binnen gekomen. In deze kleine ruimtes kunnen ze aansterken. Vier keer per dag komt er een verzorger om de dieren eten te geven en te controleren.


Waarom hangen er witte overalls in de ruimtes van fase 1?

Er gelden in deze ruimtes strenge regels om te zorgen dat ziektes niet kunnen worden overgebracht. Als ze een ruimte verlaten doen ze dit allemaal weer uit. Iedere ruimte heeft zijn eigen set overalls en laarzen.

Controle van een zeehondenpup in fase 1 van de zeehondenopvang in Zeehondencentrum Pieterburen


Waarom mogen sommige zeehonden niet zwemmen? 

Sommige zeehonden zijn te zwak en moeten al hun energie bewaren om te herstellen. Langzaam aan laten de verzorgers de dieren wennen door ze, onder begeleiding, eerst korte tijd te laten zwemmen en daarna steeds een beetje langer. Zeehonden kunnen langere tijd op het droge blijven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dolfijnen, die altijd nat gehouden moeten worden.


Wat eten de zeehonden hier?

De eerste week krijgen de dieren vispap. Dit wordt daarna langzaam afgebouwd om ze te laten wennen aan vast voedsel. De verzorgers proberen de zeehonden dan te laten wennen aan haring.


Wanneer mogen ze naar een Fase 2 bad?

Over het algemeen mogen de dieren naar een Fase 2 bad als ze geen vispap meer nodig hebben en al haring eten. Ook moeten ze weer zo ver zijn aangesterkt dat ze goed zelf kunnen zwemmen. Als de dieren medicatie krijgen, moet dit ook al iets afgebouwd zijn voordat ze doorschuiven naar Fase 2.