Let op: in verband met het coronavirus is Zeehondencentrum Pieterburen tot nader orde gesloten voor bezoekers. Bekijk altijd eerst de actuele openingstijden voordat je op bezoek komt. Ook dien je je bezoek vooraf online te reserveren.


Openingstijden tijdens de VAKANTIE

Het Zeehondencentrum is elke dag van het jaar geopend. Elke dag zorgt een (internationaal) team van dierenartsen en zeehondenverzorgers voor zieke, gewonde of verweesde zeehonden en jij kunt ze in het centrum aan het werk zien! In de vakanties zijn er dagelijks extra activiteiten.


Wij zijn jarig!

Ook viert het Zeehondencentrum dit jaar feest. Er worden namelijk al 50 jaar lang zeehonden opgevangen in Pieterburen! De eerste zeehond werd in een teiltje in de achtertuin opgevangen, inmiddels is Zeehondencentrum Pieterburen uitgegroeid tot het grootste gespecialiseerde zeehondenziekenhuis van Europa. Tijdens je bezoek ontdek je in 50 stappen ons verhaal en krijg je alvast een kijkje in onze toekomstplannen. 


Dagelijks programma

10:30 uur: Zeehondenquiz
13:00 uur: Word een zeehondenexpert
14:30 uur: Zeehondenquiz
14:00-15:00 uur: Meekijken bij het voeren en de verzorging van de zeehonden*
*Tussen 14:00 - 15:00 uur gaan de zeehondenverzorgers de zeehonden verzorgen en voeren

Quiz Grijze en Gewone zeehond
Wist je dat er in Nederland twee soorten zeehonden voorkomen? Kun jij ze herkennen? In een interactieve quiz gaan we je kennis testen.

Voeren van de zeehonden
Dagelijks worden de zeehonden(pups) meerdere keren verzorgd en gevoerd, kijk mee door het raam. Een medewerker van het Zeehondencentrum legt uit wat je allemaal ziet. Bekijk hier alvast welke zeehonden worden opgevangen in het centrum.

Word een zeehondenexpert
Als je zeehondenverzorger wilt worden, krijg je een interne opleiding in het Zeehondencentrum. In een korte film laten we zien wat je allemaal leert en daarna doe je een quiz om je kennis te testen

koop tickets