Skip to main content

Eet Wad mee

…met het Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Met het gebouw nog in de steigers geeft het Werelderfgoedcentrum Waddenzee u alvast een voorproefje van de beoogde activiteiten zodra het centrum in het voorjaar van 2025 haar deuren opent.

Laatst geupdate op 31-10-2023

Unieke boottocht

LET OP: NIEUWE DATUM
De datum van donderdag 26 oktober is niet meer boekbaar. Er is een nieuwe datum waarop we wederom de Waddenzee op gaan en van het Wad en het land gaan proeven. De nieuwe datum is zaterdag 25 november a.s.

Met het gebouw nog in de steigers geeft het Werelderfgoedcentrum Waddenzee u alvast een voorproefje van de beoogde activiteiten zodra het centrum voorjaar 2025 haar deuren opent.

Tijdens deze boottocht op de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed sinds 2009, wordt het Wad aan boord gebracht. Aan de hand van daags ervoor geraapte schelp- en schaaldieren komt bovendeks het Wad tot leven. Benedendeks staat een smakelijk Waddenbuffet klaar, waarvan een aantal gerechten gebaseerd zijn op oeroude Waddenrecepten. Zowel vis-, vlees als vegetarische gerechten maken onderdeel uit van deze culinaire Waddenproeverij. Al varend en proevend krijgen de gasten achtergrondverhalen gepresenteerd over Waddenvoedsel. 

Voor de invulling zoekt het Werelderfgoedcentrum dit keer de samenwerking met het schip de ms Silverwind uit Lauwersoog en kok JanCooks4you uit Niawier. Jan is naast cateraar tevens scheepskok op de ms Silverwind en kookt graag met Waddenproducten. Jaap Vegter van de Stichting Geïntegreerde Visserij deelt graag zijn kennis en ervaring met ambachtelijke vangst en oogst van vis en schelpdieren in de Waddenzee. Frank Dankmeijer van het programma Waddengastronomie vertelt meer over de smaak van de Wadden en haar tradities.

Het programma

  • Vaartocht op de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed
  • Leer meer over hoe oesters, mosselen en kokkels leven in de Waddenzee
  • Smakelijk Waddenbuffet aan boord, inclusief 4 drankjes en koffie/thee
  • Kennis over voedsel van het Wad en de Waddenkust
  • Een recept mee naar huis om thuis nog eens lekker na te genieten

Datum: zaterdag 25 november 2023
Vertrek: 16.00 uur                   
Duur tocht: 4 uren                   
Kosten: € 87,50 p.p.
Opstapplaats: Visserijhaven Lauwersoog, t.o. Haven 30, 9976 VN Next Generation Shipyards)