Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Maandag, 1 mei 2017

Even na 18:30 uur werd er gebeld door Seehundstation Norddeich. Er werd aangegeven dat op het Duitse eiland Borkum een pasgeboren zeehondenpup was aangetroffen met problemen.

Aangezien de laatste boot naar het Duitse Emden al vertrokken was, hebben de Duitse vrijwilligers het dier op een boot naar Nederland gezet. De dienstdoende strandingscoördinator van het Zeehondencentrum werd echter pas verwittigd toen het dier al op de boot stond en op weg was naar de Nederlandse Eemshaven.

Gelet op de regels voor vervoer van beschermde dieren m.b.t. het overschrijden van landsgrenzen, is door Seehundstation Norddeich gevraagd of wij het dier op wilden halen. Mede gelet op de conditie van het dier is toen in overleg met de Duitse opvang besloten dat een direct vervoer naar de Duitse opvang te risicovol was. Daarom is in overleg besloten de pup eerst op te vangen in Pieterburen.

Nu moet er nog toestemming komen voor de afronding van het rehabilitatieproces in Nederland van het ministerie, want de pup valt officieel onder Duitsland.

Het diertje is voor nu Ella genoemd, ze heeft voeding gehad en ligt nu met een paar kruiken in een quarantaine unit. Met een wit vachtje en amper 7 kilo zwaar. Heel klein, heel kwetsbaar en het is heel spannend of ze het gaat halen.

Dit is zeehondenpup Ella, het Duitse pupje, in de opvang in Zeehondencentrum Pieterburen

< Terug naar het dossier