Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Dinsdag, 19 maart 2019

En toen was het zover dat Pupart weer kon worden vrijgelaten. Vanaf het strandje bij Lauwersoog is hij samen met enkele andere zeehonden vrijgelaten. We hopen dat hij een lang en gezond leven tegemoet gaat waarin onze hulp niet meer nodig is.

Woensdag, 6 maart 2019

Dit weekend mag Pupart terug naar zee, hij wordt vrijgelaten! Op deze regenachtige dag wilden we graag nog een mooie foto van hem maken maar wie is nou pupart... Door het raam zien we alleen maar druppen...

Dinsdag, 12 februari 2019

Pupart is overgeplaatst naar het Golfbad, daar geniet hij samen met veel andere zeehonden van de ruimte en vandaag ook heel erg van het zonnetje. Pupart maakt het goed, hij hoeft nu alleen nog maar aan te sterken.

Dinsdag, 29 januari 2019

Nog steeds in intensive care maar Pupart gaat met sprongen vooruit. Inmiddels hoeft hij niet meer met de hand gevoerd te worden, hij pakt zijn visjes zelf al en dat is goed! Nu kan hij gaan groeien.

Vrijdag, 18 januari 2019

Pupart ligt nu enkele dagen in een intensive care unit en hij heeft het even heel zwaar gehad. Het waren spannende dagen, want hij leek achteruit te gaan. Het was gelukkig maar een dipje, intussen begint hij op te knappen!

Maandag, 14 januari 2019

Een melding die uit Den Haag komt over een gewonde zeehond zorgde voor een kleine verrassing. De zeehond had een nummer in zijn flap en het was geen onbekende, het was Pupart. En Pupart bleek een flinke wond onder zijn kop te hebben!

Vrijdag, 3 augustus 2018

Pupart is terug in zee. Afgelopen zondag, 29 juli, is hij vanaf Pieterburen naar de haven van Lauwersoog gebracht om vanuit daar op de Waddenzee weer te worden vrijgelaten. Nu is hij weer waar hij hoort.

Woensdag, 25 juli 2018

Wij hebben goed nieuws! Aankomende zondag is de dag dat Pupart wordt vrijgelaten. Na meer dan twee maanden in de opvang gaat Pupart over een paar dagen terug naar zee. Op 29 juli is het voor Pupart zover!

Vrijdag, 20 juli 2018

Dat het goed gaat met Pupart is overduidelijk te zien. Hij wordt steeds groter en zwemt en speelt veel in het Golfbad samen met de andere pups Zoom en Doppio. Pupart is een hele actieve zeehond en dat is goed!

Vrijdag, 13 juli 2018

Pupart is voor de allerlaatste keer verhuisd; van het Buitenbad naar het Golfbad. Dit is het grootste verblijf dat er bij het Zeehondencentrum is en waar de bezoekers onderwater naar de zeehonden kunt kijken.

Vrijdag, 6 juli 2018

Pupart eet nu helemaal zelfstandig. Hij heeft geen hulp nodig met eten, want hij duikt zijn eigen visjes op! Pupart eet nu gemiddeld 2 kilo haring per dag. De vis wordt in een emmer afgewogen door de verzorgers en in het zwembad geleegd.

Vrijdag, 29 juni 2018

Pupart mocht deze week voor het eerst naar buiten. Hij is samen met twee andere zeehondjes verhuist van het Binnenbad naar het Buitenbad. Kijk verder voor de hele update en een geluidsfragment van Pupart!

Vrijdag, 22 juni 2018

Pupart is deze week overgeplaatst. Sinds afgelopen maandag ging hij naar een groter verblijf. Hier heeft hij meer ruimte gekregen en een groter zwembad. Samen met zijn maatje Zoom verhuisde Pupart naar het Binnenbad.

Woensdag, 13 juni 2018

Vorige week zijn de verzorgers begonnen met het voeren van haring aan Pupart, hij moet nu leren zelf hele vissen te eten. Dat ging heel goed en hij eet de vis nu al helemaal zelf uit de hand van de verzorger.

Woensdag, 6 juni 2018

Toen Pupart opgevangen werd, had hij nog geen tanden. Nu beginnen zijn eerste tandjest door te komen. Net zoals bij mensen hebben Gewone zeehonden bij de geboorte geen gebit, pas na een tijdje komen de tanden tevoorschijn.

Vrijdag, 1 juni 2018

Vandaag mocht Pupart voor het eerst in zijn leven gaan zwemmen. Na het voeren haalden de verzorgers het hekje voor het quarantaine-badje weg, zodat de pup zijn eerst kleine duikje kan gaan nemen, samen met Zoom!

Dinsdag, 29 mei 2018

Pupart zit nu een weekje in de opvang. Hij is niet alleen, hij verblijft er samen met Zoom. Een andere pup die ook zijn moeder is kwijtgeraakt. Ze zijn onafscheidelijk want pups zijn heel sociaal en ze zoeken elkaar ook echt op.

Dinsdag, 22 mei 2018

Maak kennis met Pupart, een te vroeg geboren zeehondepup dat vandaag werd gevonden bij Vliehors op Vlieland. Pupart is nog heel klein en heeft nog de babyvacht die zeehondenpups normaal bij de geboorte al verloren zijn.