Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Vrijdag, 3 augustus 2018

Pupart is terug in zee. Afgelopen zondag, 29 juli, is hij vanaf Pieterburen naar de haven van Lauwersoog gebracht om vanuit daar op de Waddenzee weer te worden vrijgelaten. Nu is hij weer waar hij hoort.

Woensdag, 25 juli 2018

Wij hebben goed nieuws! Aankomende zondag is de dag dat Pupart wordt vrijgelaten. Na meer dan twee maanden in de opvang gaat Pupart over een paar dagen terug naar zee. Op 29 juli is het voor Pupart zover!

Vrijdag, 20 juli 2018

Dat het goed gaat met Pupart is overduidelijk te zien. Hij wordt steeds groter en zwemt en speelt veel in het Golfbad samen met de andere pups Zoom en Doppio. Pupart is een hele actieve zeehond en dat is goed!

Vrijdag, 13 juli 2018

Pupart is voor de allerlaatste keer verhuisd; van het Buitenbad naar het Golfbad. Dit is het grootste verblijf dat er bij het Zeehondencentrum is en waar de bezoekers onderwater naar de zeehonden kunt kijken.

Vrijdag, 6 juli 2018

Pupart eet nu helemaal zelfstandig. Hij heeft geen hulp nodig met eten, want hij duikt zijn eigen visjes op! Pupart eet nu gemiddeld 2 kilo haring per dag. De vis wordt in een emmer afgewogen door de verzorgers en in het zwembad geleegd.

Vrijdag, 29 juni 2018

Pupart mocht deze week voor het eerst naar buiten. Hij is samen met twee andere zeehondjes verhuist van het Binnenbad naar het Buitenbad. Kijk verder voor de hele update en een geluidsfragment van Pupart!

Vrijdag, 22 juni 2018

Pupart is deze week overgeplaatst. Sinds afgelopen maandag ging hij naar een groter verblijf. Hier heeft hij meer ruimte gekregen en een groter zwembad. Samen met zijn maatje Zoom verhuisde Pupart naar het Binnenbad.

Woensdag, 13 juni 2018

Vorige week zijn de verzorgers begonnen met het voeren van haring aan Pupart, hij moet nu leren zelf hele vissen te eten. Dat ging heel goed en hij eet de vis nu al helemaal zelf uit de hand van de verzorger.

Woensdag, 6 juni 2018

Toen Pupart opgevangen werd, had hij nog geen tanden. Nu beginnen zijn eerste tandjest door te komen. Net zoals bij mensen hebben Gewone zeehonden bij de geboorte geen gebit, pas na een tijdje komen de tanden tevoorschijn.

Vrijdag, 1 juni 2018

Vandaag mocht Pupart voor het eerst in zijn leven gaan zwemmen. Na het voeren haalden de verzorgers het hekje voor het quarantaine-badje weg, zodat de pup zijn eerst kleine duikje kan gaan nemen, samen met Zoom!

Dinsdag, 29 mei 2018

Pupart zit nu een weekje in de opvang. Hij is niet alleen, hij verblijft er samen met Zoom. Een andere pup die ook zijn moeder is kwijtgeraakt. Ze zijn onafscheidelijk want pups zijn heel sociaal en ze zoeken elkaar ook echt op.

Dinsdag, 22 mei 2018

Maak kennis met Pupart, een te vroeg geboren zeehondepup dat vandaag werd gevonden bij Vliehors op Vlieland. Pupart is nog heel klein en heeft nog de babyvacht die zeehondenpups normaal bij de geboorte al verloren zijn.