Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Woensdag, 13 juni 2018

Vorige week zijn de verzorgers begonnen met het voeren van haring aan Pupart, hij moet nu leren zelf hele vissen te eten. Dat ging heel goed en hij eet de vis nu al helemaal zelf uit de hand van de verzorger.

pupart eersteharing 02In het begin van de opvang kreeg Pupart zalmpap. Maar na een week of twee proberen de verzorgers de zeehonden een hele vis te geven, namelijk haring. Bij pups is deze overgang van zalmpap naar vis wel eens een uitdaging. Een pup zo jong als Pupart heeft namelijk nog nooit vis gegeten! Vaak weten deze jonge dieren eerst niet zo goed wat ze met de vis aan moeten. Ze slikken de vis in het begin nog niet door.

Dit gold niet voor Pupart. Hij had al vrij snel door dat hij de vis kon eten. De dag na zijn eerste haring was hij al wat in het Zeehondencentrum een handfeeder wordt genoemd; een zeehond die vis uit de hand van de verzorgers eet.

Gisteren is Pupart weer gewogen. Sinds binnenkomst is hij al anderhalve kilo gegroeid. Naast het wegen wordt hij ook gemeten. Zo controleren de verzorgers zijn lengte, maar ook zijn omvang van zijn middel, lengte van de snorharen en de lengte van zijn rechterhoektand. Zo kunnen ze zien hoe goed Pupart groeit.

pupart eersteharing 01

Pupart neemt na een beetje oefenen zelf het visje aan van de verzorger.