Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 1 juni 2018

Vandaag mocht Pupart voor het eerst in zijn leven gaan zwemmen. Na het voeren haalden de verzorgers het hekje voor het quarantaine-badje weg, zodat de pup zijn eerst kleine duikje kan gaan nemen, samen met Zoom!

Pupart mocht de eerste paar dagen van zijn verblijf nog niet in het badje. Als jonge zeehond is het namelijk erg belangrijk dat je je energie bespaart om snel weer op krachten te komen. Maar als de zeehond goed eet en groeit, dan krijgt hij toestemming van de dierenarts om eventjes te zwemmen.

Het laten zwemmen van zeehonden gaat in het begin altijd onder toezicht van de verzorgers. Zij moeten er namelijk zeker van zijn dat dit goed gaat. Stel dat een zeehond toch uitgeput raakt en niet uit het zwembad kan komen, dan kan dat verkeerd aflopen. Op zo‘n moment kunnen verzorgers ingrijpen als het nodig is.

In het filmpje kun je Pupart zijn eerste 'zwemles' bekijken, eigenlijk is het een soort peuter-zwemmen voor zeehonden. Zoom, het quarantaine-genootje van Pupart, zie je ook in beeld. Pupart zwemt heel even en klimt dan alweer uit het badje. Zoals je ziet ging dit helemaal goed! De komende tijd laten de verzorgers beide pups een keer per dag kort zwemmen. Op den duur mag dit steeds vaker en langer.

Ben je benieuwd of Pupart volgende week al meer mag zwemmen? Houd de website in de gaten voor meer (p)updates!