Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Invalid Input
Antispam vraag: welke 5 cijfers zie je staan?<br>
Invalid Input

Vrijdag, 20 juli 2018

Dat het goed gaat met Pupart is overduidelijk te zien. Hij wordt steeds groter en zwemt en speelt veel in het Golfbad samen met de andere pups Zoom en Doppio. Pupart is een hele actieve zeehond en dat is goed!

pupart2018072001Je ziet hem veel zwemmen in het water, rechtop slapend of hij speelt met de badmat. Het gaat de goede kant op met Pupart. Hij eet veel vis op en weegt nu 22 kilo. Sinds zijn binnenkomst op 22 mei is hij al meer dan 14 kilo aangekomen!

Zeehonden hebben een dikke vetlaag van soms wel vijf centimeter dik. Deze vetlaag is heel belangrijk, want dit houdt de zeehond warm. Zeehonden zijn warmbloedige dieren, net zoals mensen, wat betekent dat hun lichaamstemperatuur constant is. Als een zeehond dan in koud water beland, dan houdt de vetlaag het dier warm en werkt het als een soort isolatie. Zo hoeft een zeehond het nooit koud te hebben, tenzij zijn vetlaag niet dik genoeg is.

Deze vetlaag is minder aanwezig bij de kop en achterpoten van een zeehond. Dit verklaart waarom zeehonden wel eens in een bananenhouding gaan liggen. Als Pupart in de zon ligt te drogen, krult hij zich af en toe in de vorm van een banaan: dan ligt hij op zijn zij en houdt hij zijn kop en achterflappen omhoog. Zo blijven deze delen van het lichaam droog en koelen ze minder snel af. Wil je Pupart nog zien tijdens zijn verblijf? Kom dan langs tijdens de zomervakantie! Nu is je kans om hem nog te bekijken, want hij zal binnenkort worden vrijgelaten!

Je kunt Pupart en de andere pups in het Golfbad de hele dag zien via de live-webcam. Kijk nu live >>

 

pupart2018072002

pupart2018072003