Elke twee weken in je mailbox.
Invalid Input

Woensdag, 31 mei 2017

Wat doe je als je een melding ziet van een pup die hulp nodig hebt, je hebt geen dienst en je hebt ook geen transportmand bij je? Dan gebruik je wat je hebt. In dit geval een kartonnen doos waar prima een pup in past.

Hans reageerde op een melding van een wandelaar in de buurt van de Eemshaven. Hij was al in de buurt en hoewel hij geen dienst had, bood hij aan om even te gaan kijken omdat er een pup tegen de dijk op aan het kruipen was.

Bij aankomst trof hij een kleine pup aan die inderdaad druk doende was richting Eemshaven te kruipen. In de buurt was geen enkele andere zeehond te bekennen en omdat de pup wat mager leek, nam Hans hem mee naar Pieterburen.

Na onderzoek door de dierenartsen leek de pup in orde, maar zijn gewicht was veel te laag. Hij is ongeveer 10 dagen oud maar had het gewicht van een pasgeboren pup. Daarop is hij naar een ruimte overgebracht waar hij de komende tijd intensieve zorg kan krijgen.

Bezoekers kunnen door het raam meekijken in het verblijf van Sjef. Momenteel wordt hij enkele malen per dag gevoerd en wie wil kan dan even meekijken met de verzorgers. Verzorgster Liselotte gaf de Sjef zijn naam, hij is vernoemd naar haar opa.

Zeehond Sjef is gevonden op de dijk en wordt opgevangen in Zeehondencentrum Pieterburen

Close up zeehonden pup Sjef op de dijk voordat hij werd opgevangen in Zeehondencentrum PIeterburen

Zeehonden pup Sjef wordt vervoerd naar het Zeehondencentrum in Pieterburen

Zeehonden pup Sjef wordt onderzocht bij het Zeehondencentrum in Pieterburen

< Terug naar het dossier