Door middel van een adoptie steun je een individuele zeehond. De totale kosten van een volledige rehabilitatieperiode liggen per zeehond tussen 2.500 en 3.500 euro. Dat is een enorm bedrag en een adoptant heeft daarom een zeer belangrijk aandeel in het herstel van een zeehond. Met een adoptie kun je kiezen om een deel bij te dragen aan het herstel van een zeehond of zelfs de gehele herstelperiode te steunen. Adoptie is mogelijk vanaf een eenmalig bedrag van 50 euro. Het is een heel bijzondere manier om een dier te helpen waarbij je als adoptant nauw betrokken bent bij de zeehond en het werk van het Zeehondencentrum. 

Drie manieren om een zeehond te adopteren

Er zijn drie mogelijkheden voor adoptie. Je kunt symbolisch, exclusief of volledig adopteren. Met een symbolische adoptie steun je éénmalig de zeehond van jouw keuze en draag je een belangrijk deel bij in zijn of haar herstel. Het is een bijzondere manier om een dier te helpen en ook prachtig om cadeau te geven. Als adoptant ontvang je een adoptiecertificaat met foto van jouw zeehond en achtergrondinformatie. Wanneer de zeehond weer hersteld is ontvang je per email foto's van de vrijlating. Bij een symbolische adoptie zijn er meer adoptanten voor één zeehond die met elkaar een deel bijdragen aan het herstel van deze zeehond. Een symbolische adoptie kun je zelf online regelen. Je bepaalt zelf welke zeehond je wilt ondersteunen en het adoptiecertificaat wordt binnen enkele dagen per post naar je toegestuurd. Bij elke symbolische adoptie ontvang je een spaarpunt en met de spaarkaart spaar je om zelf een zeehond vrij te gaan laten.

Daarnaast is er de exlusieve adoptie waarbij jij de enige adoptant ben. Je mag de zeehond een naam geven en mag je mag hem/haar zelf vrijlaten na de periode van herstel. Natuurlijk kun je jouw ook zeehond bezoeken in de opvang. Bij een exclusieve adoptie ben jij de enige adoptant van de zeehond maar de zeehond kan nog wel op andere manieren d.m.v. donaties ondersteund worden via de website. 

De grootste adoptievorm is de volledige adoptie van één zeehond door één adoptant die nauw betrokken wordt bij het herstelproces van de zeehond. Deze adoptie is ook beschikbaar voor bedrijven die een bijzondere activiteit voor hun personeel zoeken want er is mogelijkheid om deze adoptie uit te breiden met een prive boottocht waarbij de adoptant met 30 gasten de zeehond gaat vrijlaten en het bedrijf wordt genoemd op de socials van het Zeehondencentrum.

De exclusieve en volledige adopties zijn maatwerk en daarvoor kunt je contact met ons opnemen. Meer informatie en voorwaarden kun je hier vinden >>

De adoptie als een bijzonder cadeau

Een adoptiezeehond is een prachtige manier om een heel bijzonder cadeau te geven. De ontvanger krijgt een gepersonaliseerd adoptiecertificaat met foto van de zeehond en een persoonlijke boodschap van de gever. Het certificaat met informatie over de zeehond kan uit naam van de gever naar de ontvanger verzonden als dat gewenst is.

 

 

Adoptie opties

Symbolische adoptie

Symbolische adoptie

€ 50,-

vinkjeAdoptiecertificaat met foto
vinkjeInformatie over de zeehond
vinkjeGratis entree Zeehondencentrum*
vinkjeFoto's van de vrijlating per email 
vinkjeSpaarpunt 

* geldig zolang de adoptiezeehond in opvang is

Start adoptie

Exclusieve adoptie

Exclusieve adoptie

€ 500,-

vinkjeDe zeehond zelf een naam geven
vinkjeAdoptiecertificaat met foto
vinkjeInformatie over de zeehond
vinkjeOp bezoek bij je adoptiezeehond
vinkjeDe zeehond zelf vrijlaten per boot 
vinkjeBoottickets voor 2 personenSTART ADOPTIE

Volledige adoptie

Volledige adoptie

€ 2.500,-

vinkjeDe zeehond zelf een naam geven
vinkjeAdoptiecertificaat met foto
vinkjeInformatie over de zeehond
vinkjeOp bezoek bij je adoptiezeehond
vinkjeDe zeehond zelf vrijlaten per boot
vinkjeBoottickets voor 6 personen
vinkjeRondleiding achter de schermen
vinkjeSocial sharing voor bedrijven
vinkjeUpdates en foto's per email

START ADOPTIE