Liselotte: Dat zeehonden mooie dieren zijn weten we allemaal en dat ze hard kunnen bijten weten de meesten ook wel (hoop ik)! Maar dat deze dieren heel verschillende karakters en gewoontes hebben beseft niet iedereen. Wanneer je met zeehonden werkt kom je daar al heel snel achter en dat is soms erg leuk om te zien!

Liselotte: Dat zeehonden mooie dieren zijn weten we allemaal en dat ze hard kunnen bijten weten de meesten ook wel (hoop ik)! Maar dat deze dieren heel verschillende karakters en gewoontes hebben beseft niet iedereen. Wanneer je met zeehonden werkt kom je daar al heel snel achter en dat is soms erg leuk om te zien!

geminiGemini
Gemini kwam als huiler bij ons binnen en vanaf de eerste dag sabbelde hij graag op zijn eigen heupje. Toen hij een quarantaine-maatje kreeg probeerde hij even zijn vriendje uit maar toch hield zijn eigen heup de voorkeur. Later lag hij nog steeds graag in een dubbelgevouwen positie, met name wanneer er achter hem iets gebeurde. Dat was natuurlijk ook veel gemakkelijker dan zich helemaal om te moeten draaien!

Irene
Grijze zeehond Irene vond haar badje maar saai en wilde graag wat meer zien van de wereld. De meeste zeehonden kijken graag door de raampjes van hun badje maar Irene zat liever helemaal rechtop over het randje te turen. Zo kon ze goed in de gaten houden of haar visjes al werden gebracht…

ellaElla
Gewone zeehond Ella wilde meestal niet uit haar bad komen en ook niet toen ze mocht verhuizen naar een buitenbadje. “Dan laten we het badje leeglopen en dan vangen we haar in het bad” dachten wij. Stonden wij even raar te kijken toen het bad leeg was en Ella nog steeds in dezelfde positie zat. Ze bleef zelfs gewoon zitten toen we met de mand kwamen!

Marit
Ook in de grote buitenbaden, waar de dieren in een groep zwemmen, zijn sommige dieren nog te herkennen aan hun gewoontes en gedrag: Marit lag iedere avond ondersteboven voor een raampje in het Golfbad te slapen. Wanneer alle bezoekers weg waren koos zij hier haar vaste positie om een dutje te doen.

landoLando
Lando was een echte levensgenieter! Hij zocht hij altijd een gemakkelijk randje op om met zijn kopje op te liggen. Soms lag hij op deze manier lekker te slapen en soms keek hij belangstellend naar de bezoekers. Inmiddels is Lando vrijgelaten en heeft hij vast een hoopje zand gevonden om zijn mooie snoetje op te leggen!

grataGrata
Kleine Grata kwam als huiler binnen. Een ongelofelijk mager diertje maar wel een vechtertje! Grata zag je altijd sabbelen aan één van de hekjes. Dit was voor ons en de bezoekers een vermakelijk gezicht. Ook al zag ze er schattig uit, Grata was een pittige dame en ze heeft regelmatig een verzorger gebeten!

 

 

 

Liselotte

liselotteZeehondenverzorgster Liselotte werkt sinds 2005 in het Zeehondencentrum Pieterburen en veel mensen zullen haar dan ook wel (her)kennen. Liselotte kent 'haar' dieren stuk voor stuk. In een bassin met 10 zeehonden kan zij precies vertellen wie wie is. Ook in het veld is Liselotte actief, niet zelden weet zij een zeehond in nood te vangen op onmogelijke plaatsen. Miss Pirate is zo'n zeehond die door haar gered en verzorgd werd. Behalve dat Liselotte prachtige verhalen weet te vertellen over de zeehonden is ze ook een getalenteerd fotografe. Haar verhalen en foto's deelt ze vanaf nu graag met iedereen.